Nyt butikscenter kan stjæle kunder fra Hillerød

Hillerøds borgmester insisterer på et høringssvar til nye planer for butikscenter i Frederikssundbydelen Vinge.

I Frederikssund har man planer om, at den nye bydel Vinge skal indeholde 50.000 m2 detailhandel. Derfor kræver nabokommunen Hillerød, at der bliver foretaget en undersøgelse af, hvilken effekt det vil få på de omkringliggende kommuners erhvervsliv. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hillerød Kommune er bekymrede for, at nye shoppingmuligheder i Nordsjælland vil trække kunderne væk fra Hillerød.

Tilbage i 2014 og 2015 var Frederikssund Kommune en af fem kommuner, som nedlagde veto mod planerne om et storcenter på Møllebrogrunden i Hillerød, og nu er Hillerød Kommune klar til at give tilbage af samme skuffe mod planerne i Frederikssund.

- Jeg kan kun tro på, at så stort et detailhandelscenter vil kræve et kæmpe opland, siger Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard (K) til Frederiksborg Amts Avis.

Til sammenligning med de planlagte 50.000 m2 i Vinge i Frederikssund er Fields på Amager 115.000 m2, BIG Shopping i Herlev omkring 45.000 m2 og Rødovre Centrum 40.000 m2. Men Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) forestiller sig ikke, at der bliver tale om et stort shoppingcenter, men at erhvervslivets fordeles ud over den nye bydel Vinge.

- Men når man bygger en by til 20.000 indbyggere, skal der selvfølgelig være nogle indkøbsmuligheder, caféer og lignende. Det, jeg forestiller mig, de øvrige kommuner vil have sikkerhed for, er, at der rent faktisk bliver bygget en by. Det ville jeg personligt gerne vide, hvis en af vores nabokommuner havde planer om at udlægge 50.000 m2 til detailhandel med en tilhørende S-togstation, så der ikke bare bliver tale om et stort outletcenter, siger John Schmidt Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Skulle der komme et forslag om et samlet shoppingcenter i Vinge, er Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen ikke afvisende overfor ideen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik