Ny politistruktur bekymrer borgmester: Frygter længere responstider

Nordsjællands Politi tog i dag hul på en helt ny politistruktur. Ifølge politidirektøren vil den øge serviceniveauet for borgerne. Men i Frederikssund er borgmesteren alt andet end begejstret.

Når Nordsjællands Politi i dag rykker ud til de 13 kommuner i politikredsen, ser tingene noget anderledes ud, end de gjorde i går.

De væsentligste ændringer bliver, at man skærer ned på antallet af udrykningsstationer fra fire til tre.

Det går ud over Frederikssund, hvor der ikke længere skal være almindelige udkørende patruljer. Til gengæld bliver stationen base for færdselspolitiet og hundepatruljerne.

quote Kommer der en speciel situation, hvor du er nødt til at sende beredskabet op til Helsingør, så er der jo ikke noget tilbage i Frederikssund. Og hvis der så sker en episode i Frederikssund, så er responstiden jo enormt lang.

Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V)

De tre tilbageværende udrykningsstationer ligger i Hillerød, Gentofte og i Helsingør.

I Helsingør skæres der samtidig ned på antallet af patruljevogne, så der i udgangspunktet kun er én fast vogn per vagt - frem til i dag var der tre.

Alt i alt tydelige nedskæringer visse steder. Men det skal til gengæld give Nordsjællands Politi mulighed for samlet set at styrke indsatsen i politikredsen.

- Formålet er at lave mere, bedre politiarbejde til borgerne. Det tror vi, vi kan opnå ved at lave om på organiseringen, siger Jens-Christian Bülow, politidirektør hos Nordsjællands Politi.

Jens-Christian Bülow, politidirektør hos Nordsjællands Politi, mener, der er tale om en serviceforbedring.
Jens-Christian Bülow, politidirektør hos Nordsjællands Politi, mener, der er tale om en serviceforbedring.
Foto: TV 2 Lorry

Bedre forebyggende arbejde og en mere effektiv sagsbehandling er blandt målene med strukturændringen. Men den større afstand mellem udrykningsstationerne skabte allerede debat i forbindelse med beslutningen i januar.

I dag er Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V), der selv har en fortid i politiet, stadig ikke begejstret.

- Jeg synes det er vigtigt, at der er noget politi til stede her. Det har man så valgt at flytte. Så nu må vi se - og holde øje med - hvordan det går, siger John Schmidt Andersen.

På hjul, når opgaven opstår

Men patruljevognene holder ikke bare på stationerne og venter på udkald, lyder det fra politidirektøren. De kører i stedet rundt i forskellige patruljezoner over hele kredsen.

- Det vil sige, de er på hjul, når opgaven opstår, når borgerne ringer. Den måde arbejder vi i forvejen på, og det ændrer vi ikke på fremadrettet. Derfor vil der for fremtiden også være patruljevogne omkring Frederikssund, siger Jens-Christian Bülow.

Flere af de borgere, som TV 2 Lorry i dag mødte på gaden i Frederikssund, er dog bekymrede. Blandt andet for, om politiets patruljer kan nå frem i tide, hvis behovet skulle opstå. Og den bekymring kan borgmesteren sagtens forstå.

- Kommer der en speciel situation, hvor du er nødt til at sende beredskabet op til Helsingør, så er der jo ikke noget tilbage i Frederikssund. Og hvis der så sker en episode i Frederikssund, så er responstiden jo enormt lang, siger  John Schmidt Andersen. 

Jeg synes, det er noget underligt noget. Hvis der endelig sker noget alvorligt, tager det jo længere tid for dem at komme herud, siger Emilie Henriksen, der er studerende.
Jeg synes, det er noget underligt noget. Hvis der endelig sker noget alvorligt, tager det jo længere tid for dem at komme herud, siger Emilie Henriksen, der er studerende.
Foto: TV 2 Lorry

Men skulle der opstå akut behov for hjælp i Frederikssund, vil også de lokale hundepatruljer og færdselspolitiet kunne træde til, forsikrer politidirektøren. Og udrykningstiderne bliver ikke længere end hidtil.

- Det her gør vi, fordi vi gerne vil give borgerne en bedre service. Det ville jo ikke harmonere med det mål, hvis vi ender med at have dårligere responstider. Man kan være sikker på, at det er noget af det, vi har meget stort fokus på, siger politidirektør Jens-Christian Bülow.

I dag trådte den nye struktur for Nordsjællands politi i kraft. Bekymringen er stor.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere