Ny bydel: Borgerne skal give vejene navne

I Frederikssund får borgerne mulighed for at navngive de veje, der kommer til at snige sig rundt omkring i det nye Vinge Centrum.

Sæt dig eget præg på Vinge C og vær med til at navngive byens nye veje. Foto: Henning Larsen Arkitekter A/S og Tredje Natur.

En helt ny S-togsstation, butikker, kontorer, lejlighedsbyggerier og 15-20 veje til at binde hele molevitten sammen, kommer til at danne det nye Vinge Centrum. Men hvad skal vejene mon hedde?

Det er naturligt, at vi igen opfordrer borgerne til at bruge deres kreativitet

Tina Tving Stauning, Soc.dem, formand for Teknisk Udvalg

Det er her, du kommer ind i billedet, da du faktisk kan få en finger med i spillet.

Teknisk Udvalg åbner nemlig op for, at byens borgere kan deltage i den store navneleg. Det sker under projektet "Visionen for Vinge". 

- Byen Vinge har selv fået sit navn efter en navnekonkurrence. Derfor synes jeg, det er naturligt, at vi igen opfordrer borgerne til at bruge deres kreativitet og komme med forslag til navngivning af vejene, siger Tina Tving Stauning, Soc.dem., der er formand for Teknisk Udvalg, i en pressemeddelelse. 

Læs også Frederikssund får ny svømmehal

Hun forklarer, at vejnavnene er med til at skabe en identitet for byen, og at Vinges vision om bæredygtighed gerne skal skabe rammen for titlerne. 

- Det er endvidere vigtigt, at vejnavnene passer til vejenes placering i byens centrum og er med til at give Vinge Centrum et unikt særpræg, tilføjer Tine Tving Stauning. 

Det bliver en grøn og rolig bymidte

Der er fokus på bæredygtighed i Vinge, og det er planen, at det grønne tema skal spille en stor rolle over hele linjen. 

Bymidten kommer til at indeholde fire grønne byrum, hvor skal være plads til leg og sport. Derudover vil der blive plantet en god håndfuld frugttræer og skabt både park- og skovlignende områder. 

Vinge Centrum får altså masser af grønne oaser med plads til picnic, grill og andre udendørsaktiviteter.

Der vil blive også blive opført en landskabsbro, der skal binde Vinges nordlige og sydlige del sammen. 

Billisterne i Vinge Centrum kommer til at køre med en lav hastighed, da Vinges vision blandt andet er at skabe et trygt miljø for fodgængere og cyklister. 

Hvis du ønsker at give dit bud på, hvad de nye veje i Vinge skal hedde, kan du læse mere om det lige her

Læs også Danmarks første idræts-bosted skal hjælpe beboere til bedre liv

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?