Ny bro over Roskilde Fjord: Nu går milliardbyggeriet i gang

Byggeriet til den nye bro over Roskilde Fjord begynder nu.

Nu går byggeriet til broen over Roskilde Fjord, Fjordforbindelsen Frederikssund,  i gang.  Første etape går ud på at bygge dæmninger på begge sider af fjorden.

 
 
Foto: Fjordforbindelsen Frederikssund

Der startes på Frederikssundsiden og første trin er at sætte spuns i fjorden, hvorefter dæmningen opbygges med grus. Vejdirektoratets entreprenør forventer, at dæmningen kan etableres på to måneder.  

- Nu tager vi så småt hul på den virkelig spændende del af projektet - nemlig brobygningen - vi glæder os til at komme i gang med denne del af projektet,” siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet i en pressemeddelse og fortsætter:  

- Vores entreprenør er for alvor kommet i gang og aktivitetsniveauet på begge sider af fjorden bliver højere uge for uge.  

Den nye bro, der efter planen skal stå færdig i 2019, skal afhjælpe den trafikale flaskehals, som Kronprins Frederiks Bro er blevet lidt nordligere. Man forventer, at der dagligt kommer til at køre 13.000 biler over broen. 

Naboer bange for støj

På østsiden syd for Frederikssund bliver der etableret byggeplads, hvor entreprenøren blandt andet har bygget en seks meter høj midlertidig støjvold, der skal mindske anlægsstøjen for naboerne i den sydlige del af Frederikssund.

For allerede inden byggeriet gik i gang har sommerhusejeer i området været bekymrede for støjgener.

quote Jeg kommer ikke længere til at høre fuglefløjt og bølgeskvulp.

Mona Striib

- Jeg kommer ikke længere til at høre fuglefløjt og bølgeskvulp. Jeg kunne lige så godt have plantet mit sommerhus ved siden af H. C. Andersens Boulevard, sagde sommerhusejer Mona Striib tidligere ved et borgermøde til TV 2 Lorry

- Hvor der i dag er udsigt til eng, kommer jeg til at have udsigt til en ti meter høj støjskærm. Både i byggeperioden og bagefter er det rekreative område fuldstændig ødelagt, uddybede hun. 

Trafikken omlægges

Der fokus på at forlænge adgangsvejen mellem Frederikssundsvej og Marbækvej helt ned til byggepladsen. Og  entreprenøren forbereder også forlægning af trafikken på Marbækvej for at gøre plads til etablering af rundkørsler og en bro på Marbækvej.  

På Hornsherredsiden er det også jordarbejderne, der fylder og konturen af en vej gennem landskabet tegner sig så småt. Her forbereder entreprenøren også omlægninger af trafikken på både Tørslevvej og Gl. Færgegårdsvej, så de i nær fremtid kan gå i gang med etablering af broer over den kommende motortrafikvej.  

KRONPRINS FREDERIKS BROS STORESØSTER

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere