Næste stop: En mark. Perron på kontroversiel station tager form

Arbejdet med at anlægge togstationen ved byprojektet Vinge betyder, at togtrafikken mellem Ølstykke og Frederikssund er indstillet.

Efter flere års tovtrækkeri er byprojektet Vinge i Frederikssund Kommune ved at få sin egen togstation, der kan betjene det lille nybyggeri, hvor der kun bor omkring 100 mennesker.

Arbejdet med at anlægge stationen mellem Frederikssund og Ølstykke er nu nået så langt, at entreprenørerne Banedanmark og Aarsleff Rail er i færd med at etablere 280 meter lange perroner på stationen.

Det skriver Frederikssund Kommune på sin hjemmeside.

På grund af arbejdet har S-togtrafikken mellem Ølstykke og Frederikssund været indstillet siden den 18. oktober og frem til den 11. november.

Byggeriet af Vinge Station har været undervejs siden slutningen af august.

- Det betyder rigtig meget for hele projektet og for dem, der har bosat sig herude, udtalte borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V), til TV 2 Lorry dengang.

 
 
Foto: Halsnæs Kommune

I foråret skal der blandt andet opføres elevatortårne, gangbro og trapper, så man kan bevæge sig fra den ene perron til den anden. Samtidig med det er kommunen i gang med at bygge veje til og parkeringspladser ved stationen.

Efter planen skal Vinge Station være færdig, så det bliver muligt for passagerer på S-togslinjerne C og H at stige af og på ved Vinge fra sommeren 2020.

Byprojektet Vinge - kort fortalt

Status på det meget omdiskuterede byprojekt Vinge i Frederikssund.

Station fik turbulent fødsel

Vinge Station har længe været genstand for en del virak. Byggeriet af en S-togsstation har nemlig været en essentiel forudsætning for tilblivelsen af den helt nye by.

Men fordi Vinge som ny by banket op fra grunden ikke har haft nok indbyggere, har stationen med plads i hjertet af byprojektet ikke levet op til de fastsatte kriterier for nye stationer.

Men efter et flertal i Folketinget uden om den daværende VLAK-regering afsatte de fornødne penge, og Frederikssund Kommune selv spyttede i kassen, blev opførelsen af stationen vedtaget.

- Vi kan konstatere, at projektet er så fremskredent, at det simpelthen vil blive for dyrt at sætte det på standby, lød det fra transportminister Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet ved byggeriets start.

 
 
Foto: Halsnæs Kommune

Kæmpeprojekt står i stampe som spøgelsesby

Vinge-projektet er Danmarks største byudviklingsprojekt, og det går ud på, at man vil anlægge en helt ny by med 20.000 borgere.

Ambitionen var, at de første dele af byen skulle have været plads allerede i 2018, men i november 2017 kollapsede projektet og efterlod et gabende hul på over 100 millioner i kommunens budget.

Det hul blev siden lappet af kommunekassen, og byudviklingen af det kuldsejlede projekt kunne genoptages i slutningen af sidste år.

Indtil videre huser Vinge kun omkring 100 mennesker.

Tidslinje over Vinge-skandalen