Museum med bizar og storladen kunst skal renoveres for 77 millioner

En stor millionrenovering af Willumsens Museum i Frederikssund skal blandt andet sikre, at kunstværker ikke går til. Derudover skal der med renoveringen laves et nyt butiksområde og et cafékøkken.

77,7 millioner kroner.

Så meget skal Willumsens Museum i Frederikssund renoveres for.

Museet, der huser multikunstner Jens Ferdinand Willumsens grænseoverskridende, storladne og til tider ekstreme kunst, skal renoveres for det tocifrede millionbeløb for blandt andet at bevare kunsten.

Kunsten kan nemlig ikke bevares optimalt, som bygningen er nu. Det fortæller Lisbeth Lund, der er direktør for Willumsens Museum.

Willumsens Museum

- Renoveringen betyder, at vi kan passe på vores kunstværker og samlinger, så de ikke går til. Ved at højne klimaforholdene og sikkerhedsforholdene for kunstværkerne, bliver det også nemmere at låne internationale værker, siger Lisbeth Lund og forklarer, at der bliver stillet høje krav til klima- og sikkerhedsforhold ved indlån af kunstværker fra andre museer.

Et lokalt samlingspunkt

Millionrenoveringen på 77,7 millioner kroner kommer af en bevilling på 41,2 million kroner i 2020 fra Frederikssund Kommune samt en donation på i alt 36,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, VILLUM FONDEN og Louis-Hansen Fonden.

(Artiklen fortsætter efter billedet.) 

På billedet ses nogle af de mægtige og figurative kunstværker, man kan opleve på museet i Frederikssund.
På billedet ses nogle af de mægtige og figurative kunstværker, man kan opleve på museet i Frederikssund.

Med renoveringen håber direktør Lisbeth Lund, at museet får langt flere gæster.

Ifølge hende forventer museumsgæster også at kunne spise mad på museet, købe ting i museets butik, samt at der er aktiviteter og arrangementer på museet.

- Jeg ønsker, at museet bliver en attraktion for internationale gæster og turister, og at det bliver et lokalt samlingspunkt for de lokale borgere, siger Lisbeth Lund og fortsætter:

- Gæsterne kan se frem til et endnu mere interessant udstillingsprogram med indlån fra andre museer, og med renoveringen kan vi lave mange flere arrangementer for både børn og voksne, siger Lisbeth Lund.

Udover en optimering af klima- og sikkerhedsforholdene for museets kunst, skal der blandt andet også laves et nyt billet- og butiksområde, et cafékøkken, et værksted til afholdelse af kreative workshops og et nyt magasin, som værkerne kan opbevares i.

Efter planen går renoveringen i gang i slutningen af 2023 og vil vare et år frem.

Det er uklart, hvordan renoveringen vil påvirke åbningstiderne, men direktør Lisbeth Lund fortæller til TV 2 Lorry, at museet ikke vil lukke alle aktiviteter ned under renoveringen.