Mose i fare for at udtørre: Kommune fælder træer i fredet naturområde

For mange elletræer i et fredet naturområde ved Frederikssund har sat fredede moser under pres. Derfor fælder kommunen nu store mængder træ.

(Arkivfoto) Frederikssund Kommune rydder et stort skovområde, fordi træerne truer naturen. Foto: Andreas Hagemann Bro - Ritzau Scanpix

Det er sjældent, man hører om, at træer truer naturen. Men det er ikke desto mindre tilfældet i et lille hjørne af Frederikssund.

Lille Rørbæk-området syd for Frederikssund og nord for Jyllinge er hjemsted for en sjælden mosetype med meget kalkrigt grundvand.

Ved moserne, der kaldes rigkær, findes et rigt planteliv så sjældent, at området er fredet.

Men nu og de kommende uger fælder Frederikssund Kommune en masse træer i det fredede naturområde.

Elletræer har nemlig spredt sig så meget i området, at de truer områdets moser.

- Elletræer dræber anden vækst dernede, og området er et fredet moseareal. Elletræerne dræner mosen, så mosen faktisk er i fare for at udtørre. Og idéen med fredningen er jo ligesom, at vi skal opretholde mosen, forklarer Kristian Nabe-Nielsen, der er direktør for Teknik, Erhverv og IT i Frederikssund Kommune.

Derfor vil et entreprenørfirma den kommende tid udfører rydning af elletræer i et område på knap en hektar.

- Det er et rimeligt stort med mange træer, der skal fældes. Men vi gør det, fordi vi som kommune er ansvarlig for at opretholde fredningen af vores naturskønne område, siger direktøren.

De mange træer fældes med godkendelse fra Fredningsnævnet for Nordsjælland. Rydningen i området begyndte den 6. februar og ventes at vare et par uger.

Rydningen af træer ved Lille Rørbæk vil foregå de kommende uger. Foto: Frederikssund Kommune

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik