Mød vores ni atleter, der dyster om guld ved Special Olympics

Danske atleter skal om en måned kæmpe om guld til Danmark i Special Olympics. Her dyster personer med usynlige handicaps mod hinanden.

02:32

I næste måned, skal ni sportsudøvere her fra vores område ud på lidt af en rejse. Selve turen er ikke så lang - men den mentale rejse er længere end de flestes. Blandt andre for Emilie Borring. Hendes evner på skøjtebanen bringer hende nu til Special Olympics Winter Games i Østrig.

Foto: Dansk Handicap Idræts-Forbund

1 af 2

14 sportstalenter rejser næste måned ud i verden for at kæmpe for guld i Danmarks navn.

De ni er atleter fra vores sendeområde, som skal dyste ved Special Olympics, hvor alle deltagerne har et udviklingshandicap - altså et handicap, der ikke nødvendigvis er synligt for øjet.

  Foto: Dansk Handicap Idræts-Forbund

Vores udsendte atleter skal dyste mod 2.700 andre sportsudøvere fra 107 lande. Det danske hold består af kunstskøjteløbere, alpinskiløbere, langrendsløbere og florballspillere.

Special Olympics varer fra den 18. til den 24. marts. 

Ni af de unge sportsudøvere er fra vores område. Mød talenterne her:

"Det er rart at have et hold"

Marie Husfeldt Henriksen, 21 år, dyrker langrend, Ølstykke​

  Foto: Dansk Handicap Idræts-Forbund

Marie Husfeldt Henriksen her flere talenter - både svømning og langrend. Hun startede med at svømme for at genoptræne efter sin hjerneskade. Siden blev hun bidt af både svømning og langrend, som hun har dyrket siden hun var lille. 

- Jeg får flere venner. Det er sjovt at være til stævne. Jeg holder vægten og ser stærk ud. Det er rart at have et hold, fortæller hun. 

"Mit liv ville være kedeligt uden sport" 

  Foto: Dansk Handicap Idræts-Forbund

Rasmus Sejr Hansen, 19 år, dyrker floorball, København Ø

Rasmus Sejr Hansen ser frem til Special Olympics, som han forventer bliver en kæmpe oplevelse. Han elsker floorball, fordi han kan lave tekniske finter score mål - og fordi han kan dyrke sporten, uden at hans handicap er et problem. 

- Mit liv ville være kedeligt, hvis jeg ikke havde min sport, og alle de venner jeg har mødt derigennem, fortæller han. 

"Kunstskøjteløb giver mig ro"

  Foto: Dansk Handicap Idræts-Forbund

Emilie Bandier Borring, 15 år, kunstskøjteløber, Gentofte

Emilie Bandier Borring drømmer om en medalje i kunstskøjteløb. Hun startede, fordi hendes far havde taget hende med på isen. 

-  Jeg elsker kunstskøjteløb, fordi man lærer tingene på en anden måde end i skolen og nogen gange er det lidt nemmere. Jeg føler en ro og har nemmere ved at koncentrere mig på isen, siger hun.

"Jeg kan lide at få pulsen op"

Jimmi Svendsen, 27 år, alpinski, Frederikssund

Jimmi Svendsen deltog også i vinterlegene i 2013, hvor han for alvor blev glad for at stå på ski.

- Skisport er dejligt. Jeg kan lide at få pulsen op, og jeg kan lide fart.

Derudover deltager 24-årige Andreas Battad, der dyster i floorball og er fra Helsingør, 26-årige Caroline Dresling, der dyrker alpinski og er fra Lyngby, 15-årige Katya Frejlev, der dyrker kunstskøjteløb og er fra Gentofte og 29-årige Ronny Jacobsen, der dyrker floorbal og er fra Frederikssund.

Her kan du se Emilie stå på skøjter: 

00:54 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik