Mere motorvej til Frederikssund blev fejret

Tusindvis af mennesker deltog søndag i indvielsesfesten for 2. etape af Frederikssundmotorvejen på festpladsen for enden af den nye Tværvej i Smørum.

Indvielsen af 2.etape af Frederiksssundsmotorvejen blev i dag fejret med balloner, borgmesterkæder, ministerbesøg og amerikanerbiler Foto: TV 2 Lorry

Dagens mest prominente gæst var den nye transportminister Hans Christian Scmidt, der blev vist rundt på festpladsen og i den til lejligheden opstillede udstilling om Frederikssundmotorvejen af Egedals borgmester Willy Eliasen (V) i selskab med Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V), Ballerups borgmester Jesper Würtzen (S) og Albertslunds borgmester Steen Christiansen (S).

Så da ministeren som den første skulle holde sin tale, havde han allerede hørt og var forberedt på, at han ville komme til at høre mere om de fire borgmestres ønske om at få Frederikssundmotorvejen forlænget hele vejen til Frederikssund.

- De kan ikke på nogen måde skjule, hvad de mener, konstaterede ministeren, der dog ikke havde nogen løfter med til hverken de fire borgmestre eller de mange borgere.

- Hvis man vil holde som minister, skal man ikke love noget ved åbninger, men vi tager det med, sagde Hans Christian Schmidt, inden både Willy Eliasen og Jesper Würtzen som ventet kom ind på ønsket om at få lavet de sidste 27 kilometer motorvej til Frederikssund.

- De 27 kilometer har væsentlig betydning for udviklingen af hele Frederikssundfingerne og de store byudviklingsprojekter , vi har i støbeskeen, sagde Willy Eliasen med adresse til Egedal By og Vinge, og Jesper Würtzen tilsluttede sig.

- Tegningerne til den fulde motorvejsforbindelse ligger klar, så bulldozerne kan bare fortsætte lige så snart, der er penge til det, sagde han, inden ministeren og de fire borgmestre slap en flok balloner løs med hjælp fra børn, der ikke alle lige godvilligt gav slip på den fine, røde ballon, de lige havde fået.

Til mange bilisters store glæde havde Willy Eliasen i øvrigt også en servicemeddelelse med fra Vejdirektoratet om tidspunktet for åbningen af 2. etape af Frederikssundmotorvejen mandag morgen.

- Den åbner omkring ved fem-halvsekstiden, fortalte han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik