Mange partier vil holde liv i Frederikssund Hospital

En ny håndfuld politikere fra vores område skal ind og sidde på Christiansborg. Vi har spurgt dem, hvad de mener, der skal ske med Frederikssund Hospital.

Nordsjælland får snart et supersygehus. Det kommer til at ligge i Hillerød. Og når supersygehuset står klar, så er et af spørgsmålene, om man skal nedlægge hospitalet i Frederikssund.

Vi har lavet en rundspørge, for at få et indblik i, hvor kandidaterne står i det her spørgsmål. 

Og billedet er klart. Alle partier går ind for, at man skal holde Frederikssund Hospital åbent. Blandt andet fordi vurderingen er, at der kommer til at mangle sengepladser på det nye supersygehus.  

Andre kandidater argumenterer med, at vi får brug for alle lokale sygehuse i Hovedstadsområdet. Fordi vi frem til 2030 får en befolkningstilvækst i Hovedstadsomrdået på 200.000 mennesker.

Hos SF peger de på, at supersygehuset allerede i tegneprocessen er blevet 100 sengepladser mindre. Og at der derfor stadig er brug for Frederikssund Hospital.   

TV 2 Lorry har lavet en rundspørge...

Overbelægning på de medicinske afdelinger 

Nordsjællands Hospital i Frederikssund kæmper i forvejen med overbelægning. Der er for mange patienter. Især på de medicinske afdelinger. Det er befolkningssammensætningen, der lægger pres på hospitalet i Frederikssund, for i det nordsjællandske område er der mange ældre, der har brug for behandling. 

Og tallene tyder på, at der om få år bliver endnu flere ældre, der skal have behandling. På trods af det, bliver der ikke ekstra sengepladser på det nye supersygehus, som i øjeblikket bliver bygget syd for Hillerød.

LIDT FAKTA OM  FREDERIKSSUNDS HOSPITAL...

Anna Libak, der stiller op for Venstre mener, at man skal bevare Frederikssund Hospital.

-  Ja, foreløbig. De relle hospitalsfunktioner på Frederikssund Hospital er allerede beskåret kraftigt. Lige nu mangler der kapacitet og sengepladser på Hillerød Sygehus. Og før det nye supersygehus står klar, og før man ved, om det faktisk har kapacitet til at behandle så mange flere patienter, så skal Frederikssund Hospital bevares, siger Anna Libak. Hun stiller op i Hillerødkredsen.

quote Før det nye  supersygehus står klar, og før man ved, om det faktisk har kapacitet til at behandle så mange flere patienter, så skal Frederikssund Hospital bevares.

Anna Libak, Venstre, stiller op i Hillerødkredsen

Også partifællen Martin Geertsen bakker op. 

-  Helt bestemt. Vi har brug for alle lokale sygehuse i Hovedstadsområdet til at imødekomme den befolkningstilvækst på 200.000 mennesker, som vi ser ind i, inden 2030 (...)I det lys er der brug for et Frederikssund Hospital, siger Martin Geertsen. Han stiller op i Tårnbykredsen, i  Københavns Storkreds.

Det mener andre kandidater hos Venstre  

Hos SF er Anne Valentina Berthelsen klar til at bevare Frederikssund Hospital som fuldt funktionssygtigt og med sengepladser.

- Det nye Nordsjællands Hospital er allerede i tegneprocessen blevet 100 sengepladser mindre. Der vil mangle sengepladser allerede fra åbningen. Så der vil fortsat være behov for Frederikssund Hospital, siger Anne Valentina Berthelsen, der stiller op i Sjællands Storkreds. 

quote Det nye Nordsjællands Hospital er allerede i tegneprocessen blevet 100 sengepladser mindre. Det vil mangle sengepladser allerede fra åbningen. Så der vil fortat være behov for Frederikssund Hospital.

Anne Valentina Berthelsen, SF, stiller op i Sjællands Storkreds

Det mener andre kandidater hos SF

Hos Socialdemokratiet vil de bevare Frederikssund Hospital. Sådan her er meldingen fra Astrid Krag, der stiller op i Greve/Solrødkredsen.

-  Vi har ikke brug for flere sygehuslukninger. Tværtimod skal vi oprette nye nærhospitaler og have nærheden tilbage i vores sundhedsvæsen. Derfor håber jeg selvfølgelig også, at Frederikssund Hospital bliver bevaret, siger hun. 

quote Vi har ikke brug for flere sygehuslukninger. (...)Derfor håber jeg selvfølgelig også, at Frederikssund Hospital bliver bevaret.

Astrid Krag, Socialdemokratiet, stiller op i Greve/Solrødkredsen.

Det mener andre kandidater hos Socialdemokratiet

Blandt De Radikales kandidater er Kristian Heegaard, der stiller op i Nordsjællands Storkreds. Han vil bevare Frederikssund Hospital.

- Ja.  Sundhedsområdet udvikler sig i de her år. Der er flere opgaver lokalt, og der bliver flere ældre.  Derfor vil der være behov for det i Frederikssund, siger han.

Det mener andre kandidater hos De Radikale 

Nye Borgerlige vil genåbne de lokale sygehuse

Nye Borgerliges politiske retning på sundhedsområdet betyder også, at man vil holde Frederikssund Hospital åbent.

- Ja, selvfølgelig. Generelt vil vi genåbne de lokale sygehuse. Blandt andet også i Helsingør. Sikre at nærheden og trygheden kommer tilbage i sundhedssystemet, siger Ketil Wathne Rasmussen fra Nye Borgerlige. Han stiller op i Københavns Storkreds.

Det mener andre kandidater hos Nye Borgerlige 

Det mener kandidater hos Liberal Alliance

Frederikssund Hospital kan give nærvær og nærhed 

Også Kristendemokraterne bakker op om at bevare hospitalet i Frederikssund.

- Nærvær og nærhed kræver, at Frederikssund Hospital bliver bevaret. Kristendemokraterne vil fastholde de almindelige sygehusfunktioner, genoptræning, kontroller og alt andet, som ikke kræver specialister. Det siger Stig Grenov, der stiller op i Nordsjællands Storkreds.

Hos Stram Kurs får hospitalet i Frederikssund også opbakning.

- Ja. Lokalsamfundets funktioner skal bevares, siger Henrik Westermann Søndergaard fra Stram Kurs. 

quote Ja. Lokalsamfundets funktioner skal bevares.

Henrik Westermann Søndergaard, Stram Kurs, stiller op i Københavns Omegns Storkreds 

De Konservatives Mette Abildgaard satser på Frederikssund Hospital som en ekstra mulighed. 

-   Meget tyder på, at der kommer til at mangle sengepladser på det nye supersygehus i Hillerød. Derfor bør vi holde muligheden åben. For at kunne anvende hospitalet i Frederikssund i flere år end planlagt, siger Mette Abildgaard, der stiller op i Nordsjællands Storkreds.

quote Meget tyder på, at der kommer til at mangle sengepladser på det nye supersygehus i Hillerød. Derfor bør vi holde muligheden åben.

Mette Abildgaard, De Konservative, stiller op i Nordsjællands Storkreds

 

Det mener andre kandidater hos De Konservative

I det nye parti Klaus Riskær Pedersen er der også opbakning til at holde Frederikssund Hospital åbent.

- Ja. Som nærhospital og lette operationer og skadestue, siger Klaus Riskær Pedersen, der stiller op i Københavns Storkreds.

Dansk Folkeparti støtter også idéen om at bevare Frederikssunds Hospital 

- Ja. Jeg ønsker ikke at lukke sygehuse i Hovedstadsområdet, siger Martin Henriksen, der stiller op i Tårnbykredsen.

Pernille Skipper: Bevar Frederikssund Hospital 

Hos Enhedslisten vil de også bevare hospitalet i Frederikssund.

-  Ja. Frederikssund Hospital skal bevares med reelle hospitalsfunktioner. Det skal det, fordi der er brug for nærhed for borgerne. Og fordi der skal være nok sengepladser. De nye beregninger på sengepladser, på det nye hospital i Hillerød, er undervurderet. Derfor skal vi beholde hospitalet, siger Pernille Skipper fra Enhedslisten. Hun stiller op i Nørrebrokredsen.

Alternativet støtter også idéen om at holde Frederikssunds Hospital åbent.

- Ja. Frederikssunds Hospital bør fortsat fungere som nærhospital. Med for eksempel akutfunktioner og behandlingsmuligheder, siger Uffe Elbæk fra Alternativet. Han stiller op i Københavns Storkreds.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere