Kritik af Frederikssund Krisecenter

Frederikssund Krisecenter er sat under skærpet tilsyn. I dag står både en tidligere ansat og krisecentrenes landsorganisation frem og fortæller om problemer med stedet.

Kritikken vælter ned over Frederikssund Krisecenter. Som vi fortalte i går har Socialtilsyn Hovedstaden sat centret under skærpet tilsyn. Det er sket blandt andet fordi centerets leder betaler sin søn overpris for at arbejde der, og fordi selvsamme søn har haft et intimt forhold til to kvinder, har boet på centeret.

I dag fortæller en tidligere ansat, at hun som ansat blandt andet blev bedt om at støvsuge ejerens bil, lufte ejerens hund og handle ind, når ejeren skulle have gæster, men også at centeret var en pengemaskine.

- Det handlede om at få de kvinder ind, der havde børn, og helst så mange som muligt for så gav det flere penge per værelse, fortæller Liza Rueløkke, der arbejdede på Frederikssund Krisecenter indtil 2010, hvor hun blev fyret.

Liza Rueløkke fortæller også, at kommunerne betalte for rengøring og vask af linned, selvom det var de ansatte og beboerne, der stod for det, og ikke et professionelt firma, som kommunerne fik at vide.

Frederikssund Krisecenter er også som det eneste nogensinde blev ekskluderet af Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, LOKK.

- Vi syntes ikke længere, vi kunne stå inde for, at de opfyldte det, vi kalder god krisecenterskik, og det handler om en række klager fra kvinder, der kunne fortælle om, hvordan de er blevet behandlet på en måde, vi fandt forkastelig, grænseoverskridende og ikke i orden, siger Birgit Søderberg, der er formand for LOKK.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere