Kørestrøm og magneter: Banedanmark arbejder fra Valby til Frederikssund

I pinsen fortsætter Banedanmark med at forny strækningen mellem Valby og Frederikssund.

S-togstrafikken er mandag efftermiddag indstillet ved Danshøj Station på grund af personer i sporet, oplyser DSB. Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Der er flere og meget forskelligartede arbejder på programmet, når Banedanmark i pinsen runder rækken af forårsarbejder af på Frederikssundsbanen. Mens Banedanmark arbejder, er banen lukket for togtrafik, og der kører togbusser.

Læs også S-tog drønede ind i stopbom med et "rabalder": Forsinkelser fortsætter

- I pinsen arbejder vi flere forskellige steder og med meget forskellige aktiviteter. De fleste er forberedelse til den lange spærring i sommer, hvor vi går i gang med den store ombygning af sporet, siger projektleder Varun Sivapalan fra Banedanmark.

Kørestrøm, magneter og støvsugning

Mellem Valby Langgade og Flintholm fortsætter arbejdet med det nye køreledningsanlæg, der skal have de sidste ophæng sat op. Mellem Frederikssund og Kildedal fortsætter arbejdet med at lægge nye rør til dræning af banen, så den ikke sopper i vand, og så skal der nye og bedre skærmtage op over køreledningerne på Husum Station.

Der foregår også nogle lidt mere specielle ting. Mellem Veksø og Frederikssund kører en maskine rundt med en stærk magnet, der skal samle gammelt jern op fra sporet. 

Læs også Gigantisk milliongave sikrer Papirøens nye vand-kulturhus

Derudover kører der på hele strækningen en stor "støvsuger" rundt, der suger kabler fri for jord.

- Vi gør det for at finde og sikre kabler, som risikerer at blive klippet over, når vi kommer med de store maskiner til sommer, siger Varun Sivapalan.

Hold dig opdateret på Rejseplanen, som vil være opdateret med ændringerne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik