Kommune dropper forhadte lukkedage

Daginstitutioner skal være åbne hver dag bortset fra weekender og helligdage

Det har været en udfordrende oplevelse for mange forældre, når kommunerne indfører lukkedage i de daginstitutioner, der tager sig af børnene, mens far og mor er på arbejde. For lukkedagene følger ikke nødvendigvis forældrenes fridage - og så er de enten tvunget til at tage en feriedag - eller at finde en anden løsning.

Nu har Frederikssund kommune besluttet at gøre op med de forhadte lukkedage - fremover skal kommunens institutioner kun være lukkede lørdag-søndag og på helligdage.

Der vil stadig være dage, hvor pasningsbehovet er lavt - kommunen vil så spørge forældrene, om de har behov for pasning - og dermed kan den justere bemadingen i institutionerne derefter.

-- Med afskaffelsen af lukkedagene skaber vi et mere tidssvarende og moderne pasningstilbud i Frederikssund Kommune i forhold til de arbejdstider og udfordringer som dagens børnefamilier står overfor. Derfor håber jeg at fjernelsen af lukkedagene vil kunne mærkes positivt hos børnefamilierne i kommunen, lyder det fra formanden for Uddannelsesudvalget Anne-Mette Risgaard Schmidt (V).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere