Kommunaldirektør erkender lovbrud i Vinge-sag

Frederikssund Kommune fortsatte samarbejdet med firmaet Bendix Consult om udviklingen af Vinge Centrum i op til to år efter parternes kontrakt udløb.

Kommunaldirektør i Frederikssund Kommune Ole Jacobsen erkender, at kommunen brød loven ved at fortsætte arbejdet med Bendix Consult i knap to år efter kontraktudløbet i slutningen af 2015.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis, der har talt med direktøren.

- Vi skulle have sendt opgaven i udbud, da kontrakten udløb i 2015. Det gjorde vi ikke, og set ud fra et juridisk synspunkt er det ulovligt, siger han til avisen.

quote Vi skulle have sendt opgaven i udbud, da kontrakten udløb i 2015. Det gjorde vi ikke, og set ud fra et juridisk synspunkt er det ulovligt.

 

Udtalelsen fra kommunaldirektøren kommer efter en lang række historier om rod i Vinge-projektets økonomi, som i slutningen af sidste år var med til at udskyde projektet og skabe en masse bekymringer for både borgere og politikere.

Nu forklarer kommunaldirektør Ole Jacobsen så, at kommunen i slutningen af 2017 havde udbetalt knap 8,5 millioner kroner til Bendix Consult - til trods for, at kontrakten med firmaet udløb i 2015, og at regningen til firmaet på kontrakten kun lød på 1,4 millioner kroner eksklusiv moms for rådgivningen.

- Jeg har ikke personligt været tæt på de kontraktlige forhold omkring rådgivningen, og derfor blev jeg først sent i forløbet klar over, at vi ikke havde nogen skriftlig kontrakt med Bendix Consult, siger han til Frederikssborg Amts Avis.

Kommunaldirektøren kan ikke forklare, hvorfor kontrakten for rådgivning i projektet ikke blev genudbudt, men han vurderer, at det skyldes en formodning om, at Vinge-projektet næsten var i mål, da kontrakten med Bendix Consult udløb i 2015.

Tidligere teknisk direktør Claus Steen Madsen, som var hovedansvarlig for udviklingen af Vinge Centrum, herunder også de kontraktlige forhold med rådgiver, afviser overfor avisen at kommentere sagen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere