Kommunaldirektør erkender lovbrud i Vinge-sag

Frederikssund Kommune fortsatte samarbejdet med firmaet Bendix Consult om udviklingen af Vinge Centrum i op til to år efter parternes kontrakt udløb.

Foto: Henning Larsen Arkitekter A/S og Tredje Natur.

Kommunaldirektør i Frederikssund Kommune Ole Jacobsen erkender, at kommunen brød loven ved at fortsætte arbejdet med Bendix Consult i knap to år efter kontraktudløbet i slutningen af 2015.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis, der har talt med direktøren.

- Vi skulle have sendt opgaven i udbud, da kontrakten udløb i 2015. Det gjorde vi ikke, og set ud fra et juridisk synspunkt er det ulovligt, siger han til avisen.

Vi skulle have sendt opgaven i udbud, da kontrakten udløb i 2015. Det gjorde vi ikke, og set ud fra et juridisk synspunkt er det ulovligt.

 

Udtalelsen fra kommunaldirektøren kommer efter en lang række historier om rod i Vinge-projektets økonomi, som i slutningen af sidste år var med til at udskyde projektet og skabe en masse bekymringer for både borgere og politikere.

Nu forklarer kommunaldirektør Ole Jacobsen så, at kommunen i slutningen af 2017 havde udbetalt knap 8,5 millioner kroner til Bendix Consult - til trods for, at kontrakten med firmaet udløb i 2015, og at regningen til firmaet på kontrakten kun lød på 1,4 millioner kroner eksklusiv moms for rådgivningen.

- Jeg har ikke personligt været tæt på de kontraktlige forhold omkring rådgivningen, og derfor blev jeg først sent i forløbet klar over, at vi ikke havde nogen skriftlig kontrakt med Bendix Consult, siger han til Frederikssborg Amts Avis.

Læs også OVERBLIK: Vinge-skandalen i Frederikssund

Kommunaldirektøren kan ikke forklare, hvorfor kontrakten for rådgivning i projektet ikke blev genudbudt, men han vurderer, at det skyldes en formodning om, at Vinge-projektet næsten var i mål, da kontrakten med Bendix Consult udløb i 2015.

Tidligere teknisk direktør Claus Steen Madsen, som var hovedansvarlig for udviklingen af Vinge Centrum, herunder også de kontraktlige forhold med rådgiver, afviser overfor avisen at kommentere sagen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik