Juletræer storhitter: Jens og konen har fået ekstra travlt

En af de juletræssælgere, der virkelig har travlt i øjeblikket, er Bredagergård ved Skibby.

Gårdejer Jens Winther har ekstra travlt i december måned.

Ved siden af sit arbejde som mælkebonde, sælger han nemlig også juletræer, som lige nu er i ekstra høj kurs.

- Frem mod den 20. december kører juletræssalget på højtryk. De næste uger regner jeg med at sælge op mod 200 træer, siger Jens Winther til TV 2 Lorry.

På malkegården Bredagergård ved Skibby har Jens Winther og hans hustru Charlotte en halv hektar med omtrent 1500 juletræer. Indkøbsprisen for de træer, som Jens Winther planter, ligger på små fem kroner. Men når Jens Winther sælger træerne, er det til 150 kroner stykket. Så der er altså gode penge at tjene på at sælge juletræer.

Big business

Det bekræftes af tal fra Landbrug & Fødevarer. Her fremgår det, at danske juletræer storhitter – ikke kun herhjemme, hvor 1,5 af landets 2,5 millioner husstande har et juletræ - men også i udlandet.

Hvert år eksporteres der for omkring 10 millioner træer for en samlet værdi af omkring en milliard kroner, oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Sammen med blandt andet dansk svinekød, mejeriprodukter, mink og fisk, hører danske juletræer til det man kalder ”højværdivarer”. Det er varer, der opnår en merpris på 20 procent eller mere i forhold til gennemsnitsprisen for en tilsvarende vare fra EU.

På Bredagergård holder Jens Winther og hans hustru Charlotte Åben Gård den 10. og 17. december. Her vil man kunne fælde sit eget juletræ.
På Bredagergård holder Jens Winther og hans hustru Charlotte Åben Gård den 10. og 17. december. Her vil man kunne fælde sit eget juletræ.
Foto: Privatfoto

Holder Åben Gård

At juletræer er big business kan også ses på beskæftigelsen. Produktionen af juletræer og klippegrønt beskæftiger således over 2.000 årsværk, og i den travleste periode fra midten af november til midten af december beskæftiger branchen 5.000 personer dagligt, weekender inklusiv.

På Bredagergård holder Jens Winther og hans hustru Charlotte Åben Gård den 10. og 17. december. Her vil besøgende kunne opleve en vaskeægte dansk malkegård i hyggelige vinterlige omgivelser, nyde et glas varm gløgg og tage med ud og fælde deres helt eget rødgran-juletræ.

- Vi har lige nu travlt med at forberede os, for efterspørgslen er stor, men vi glæder os, siger Jens Winther.  

Du kan se flere lokale juletræssælgere i dit område ved at klikke HER

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere