Jubel og freds-lakridspiber: Årelang teatertradition er reddet

Nu får Jægerspris Amatør Scene alligevel lov til at opføre "Folk og røvere i Kardemomme By, som de traditionen tro har opført de sidste 33 år.

Man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt. Det gælder også inden for teaterverdenen.

For en måned siden fik Jægerspris Amatør Scene(JAS) at vide, at de ikke længere måtte opføre stykket "Folk og røvere i Kardemomme By, som de ellers har optrådt med siden 1984. 

Bellevue Teatret, som har ekslusive rettigheder til stykket, ville nemlig ikke acceptere, at traditionen blev videreført og nedlagde derfor forbud mod stykket.

Men nu, godt en måned senere, har Bellevue Teatret fået ny direktør, og hun går ikke ind for et forbud. Så derfor giver hun nu amatørscenen i Jægerpris følgende besked: "I må godt opføre 'Folk og røvere i Kardemomme By' alligevel".

quote Nu har jeg været 10 dage ude på Bellevue. Jeg har vendt og drejet sagen i mit hovedet og fået tænkt mig om. Så derfor er jeg kommet frem til løsningen. Selvfølgelig må Jægerspris da gerne spille Kardemommeby.

Pia Jette Hansen, direktør, Bellevue Teatret

- Nu har jeg været 10 dage ude på Bellevue. Jeg har vendt og drejet sagen i mit hoved og fået tænkt mig om. Så derfor er jeg kommet frem til løsningen. Selvfølgelig må Jægerspris da gerne spille Kardemomme By, siger den nye direktør for Bellevue Teatret, Pia Jette Hansen, til TV 2 Lorry.

Grønt lys og lakridsfredspiber

Pia Jette Hansen var derfor taget hele vejen fra Klampenborg til Jægerspris for at fortælle den gode nyhed. Og hun blev taget godt i mod af amatørscenens formand, Per Gotlieb, som inviterede på lakridsfredspiber og en rundvisning på teatret i Jægerspris.

- Vi er rigtig glade for Pias udmelding, for så kan vi genoptage vores tradition og næste jul igen spille "Folk og røvere i Kardemomme By", siger Per Gotlieb.

Det er for sent at opsætte stykket allerede nu til jul. Men det er yderst afgørende for amatørscenens overlevelse, at de kan videreføre deres traditioner de kommende år. For i følge teatrets formand mister de i år ca. 140.000 kroner på ikke at opføre det populære stykke, som hvert år trækker 1700 tilskuer i teatret i december.

Formanden for amatørscenen i Jægerspris og direktøren for Bellevue Teatret
Formanden for amatørscenen i Jægerspris og direktøren for Bellevue Teatret
Foto: TV 2 Lorry

- Vi skal jo betale husleje og vi skal jo skrabe penge sammen. Så vi er nødt til at have et godt og trofast publikum, for at få det hele til at løbe rundt, siger Per Gotlieb.

JAS kan ikke nå, at opføre det omdiskuterede stykke til dette års juleforestilling. Men næste jul vil tilskuerne igen se Kasper, Jesper og Jonathan liste rundt på scenen i Jægerspris.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

Københavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Cirkrusrevyen 2021 første prøvedag

playMasser af smil og latter: Cirkusrevyen holdt første prøvedag

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere