Hoppende præst i Hornsherred: Her kan man tumle med Gud

Sogn i Hornsherred har fået bygget særlig hoppekirke i England og håber på stort børne-rykind

-Det her er jo et lille sted ude på landet. Men der er en stor vilje til at vise, at her kan der også ske rigtig meget. Og da kirken efterhånden er det eneste, der er tilbage her i byen, så skal der ske noget her!

Sådan lyder det fra sognepræst Mikkel Højholt, der i snart 12 år har været sjælesørger for sognebørnene i Ferslev/Vellerup sogn i Hornsherred. Og han er klart en mand, der mener, at kirken ikke skal være for alvorstung - og da slet ikke, når det gælder de mindste.

Derfor indvier sognet i dag en gigantisk hoppekirke. Den er beslægtet med de oppustelige hoppeborge, børn kan boltre sig i på diverse markedspladser og festivaler - men her har konstruktionen altså fået form som en kirke - med både tårn og kirkesal.

 

Børn og voksne skal have det sjovt

- Hvis der lyder underlige lyde, så er det fordi jeg er ved at lave slush-ice, lyder det i telefonen fra præsten, der er i fuld gang med at forberede eftermiddagens familiearrangement, hvor hoppekirken skal indvies. Det indebærer en - formentlig hoppende - indvielsesgudstjeneste - og derefter står den på burgere, popkorn, kagemænd - og slush-ice.

- Målet er klart at både bøn og voksne skal have det sjovt - at man oplever noget, man ikke havde regnet med at opleve, lyder det energisk fra Mikkel Højholt.

Han spottede den usædvanlige kirkekonstruktion på nettet - og menighedsrådet var hurtigt til at støtte tanken - sådan en skulle sognet have.

Og sådan en fik de. Så ved særlige lejligheder bliver der søgt tilladelse hos politiet (så stor er den), og så bliver kirken pustet op.

Indvielsen i dag starter i præstegårdshaven i Ferslev klokken 16.30.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere