Her er hovedstadsområdets erhvervsduks

Det går stadig bedre for erhvervsklimaet i Frederikssund, der er den mest erhvervsvenlige kommune i TV 2 Lorrys sendeområde.

Ingen dækningsafgift og masser af udlicitering af de tekniske opgaver.

Det er to af forklaringerne på, at Frederikssund Kommune i år kan indtage tredjepladsen på Dansk Byggeris rangliste over erhvervsvenligheden i kommunerne.

Dermed har den nordsjællandske kommune taget et ordentligt tigerspring. For blot fem år siden lå kommunen på en 82. plads og har siden overhalet jyske kommuner som Holstebro og Herning.

Stolt borgmester

Det er en stolt borgmester John Schmidt Andersen, Venstre, der tirsdag har fået nyheden om placeringen.

- Vi har gennem vores arbejde i den kommunale erhvervsservice, ErhvervPlus, skabt en nem og overskuelig indgang for virksomhederne til kommunen. Samtidig har vi opbygget en rigtig god dialog med vore virksomheder, og vi er lykkedes med at omsætte den dialog til konkrete politiske beslutninger til gavn for virksomhederne i kommunen, siger han i en pressemeddelelse.

quote Frederikssund viser, at det nytter at gøre noget for at forbedre rammerne for virksomhederne

Torben Liborius, erhvervspolitisk chef, Dansk Byggeri

Erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, kipper også med flaget.

- Vi glæder os rigtig meget over, at der er sjællandske kommuner, der er kommet med i det øverste felt. Vi kan se Frederikssund, der er ny helt oppe i toppen. Det er første gang, vi har sjællandske kommuner så højt med. Frederikssund viser, at det nytter at gøre noget for at forbedre rammerne for virksomhederne, siger han til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Tårnby nummer sjok

Solrød, Køge og Hillerød indtager 18., 19. og 20. pladserne, mens den store gruppe af kommuner i vores område – 23 i alt – befinder sig i den nederste halvdel af listen. Heriblandt København, der på årets liste har taget et hop ned fra 84. pladsen sidste år til nummer 95 i år.

- Det er et udtryk for, at tingene kommer let til København som storby. Der er et stort arbejdsmarked. Det gør, at man kan tillade sig at være lidt mere nonchalant end andre steder. Udviklingen i København sker på trods af hvad der sker på rådhuset, lyder det fra Torben Liborius.

Nummer sjok er Tårnby, der sidste år indtog 97. pladsen - og altså i år er havnet som landets mindst erhvervsvenlige kommune.

Her er listen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere