Helle bruger royalt løb til at komme over sin skilsmisse

Helle Jarden er en af i alt 40.000, som skal løbe Royal Run. Hun bruger blandt andet løbet til at komme tættere på sin søn efter en skilsmisse.

”Fru Jarden, er de klar over, at de har født samme dag som dronningen?”

En sætning Helle Jarden, der bor i Slangerup, har hørt mange gange fra sin mor gennem sit liv. For Helle Jarden blev født 26. maj 1968, hvilket betyder, at hun i år kan fejre sin 50-års fødselsdag samme dag som Kronprins Frederik.

Og fordi Kronprinsen på en måde altid har været en del af Helle Jardens liv, har hun valgt, at hun vil løbe med ham, når der skal løbes Royal Run gennem Københavns og Frederiksbergs gader den 21. maj.

- Jeg synes han er sej, og så synes jeg, det kunne være sjovt at være med i et løb, hvor han også deltager, siger Helle Jarden, der arbejder som gymnasielærer, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det er måske lidt fjollet, men det var bare lige oplagt, da jeg lige sad i sofaen med min knægt.

Fakta om Royal Run

Var nede i en sump

Tilhørsforholdet til Kronprins Frederik er dog kun én af grundene til, hvorfor Helle Jarden skal løbe Royal Run. I efteråret blev hun skilt efter mange års ægteskab, og nu vil hun bruge Royal Run og de mange træningsture til at rense hovedet, komme videre i livet og finde sig selv igen.

quote Det her med at være nede i sump og komme over en skilsmisse, der har jeg ligesom tænkt, at jeg har brug for nogle ting, som også motiverer mig til at komme videre og have et mål.

Helle Jarden, gymnasielærer og Royal Run-deltager

- Det her med at være nede i sump og komme over en skilsmisse, der har jeg ligesom tænkt, at jeg har brug for nogle ting, som også motiverer mig til at komme videre og have et mål. Så jeg har set det som, at den 21. maj er jeg så langt, og har været gennem det her forløb, så det ligesom har været en drivkraft for at nå noget, siger Helle Jarden til TV 2 Lorry.

For Helle Jarden, som har fire børn, handler det dog også om at komme tæt på sin 16-årige søn Sebastian, som tog skilsmissen særligt hårdt. Derfor har hun meldt dem begge til Royal Run, så de har et fælles projekt.

- Jeg har brug for at lave nogle gode ting med min søn, så jeg sagde til ham, at det her skal vi melde os til, siger Helle Jarden.

Er ingen løbeekspert

Helle Jarden er efter eget udsagn ingen løbeekspert, men hun har trænet de sidste måneder og forventer derfor også at kunne løbe de ti kilometer i en god tid.

quote Jeg har brug for at lave nogle gode ting med min søn, så jeg sagde til ham, at det her skal vi melde os til.

Helle Jarden, gymnasielærer og Royal Run-deltager

- Jeg flyttede alene i august og havde brug for nogle mål, så jeg startede med at løbe og sagde, at nu vil jeg løbe hver og hver anden dag, bare nogle småture. Startede med tre kilometer, så blev det øget til fem kilometer og nu prøver jeg så at løbe syv kilometer, siger Helle Jarden.

Royal Run er et løb, hvor danskerne kan være med til at fejre Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag, ved at løbe samme rute som ham i Danmarks fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg.

Allerede nu har over 40.000 tilmeldt sig på landsplan. Over halvdelen af dem skal løbe ruten på Frederiksberg/København, hvor Kronprinsen løber ruten på ti kilometer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere