Har du styr på, hvordan du sætter krydset? Kommune deler udførlig guide

En udførlig guide skal sikre, at borgerne i Frederikssund Kommune ikke kommer til at afgive en ugyldig stemme ved de kommende valg.

Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Efter 100-200 borgeres fejlslagne forsøg på at afgive en gyldig stemme ved de seneste valg til Folketinget og Europa-Parlamentet har Frederikssund Kommune taget nye metoder i brug for at undgå ugyldige stemmer.

Kommunen har lagt en udførlig guide på hjemmesiden, der viser, hvordan man afgiver en gyldig stemme.

Hvis stemmen skal være gyldig, skal man lave en hak-afmærkning eller et kryds. Halve kryds, bogstaver, understregning af partinavn eller kandidaters navne eller stjerner er derimod ikke tilladt, hvis stemmen skal være gyldig.

Frederikssund Kommune har lagt denne guide op deres hjemmeside Foto: Frederikssund Kommune

Over 11.000 ugyldige stemmer på landsplan

Frederikssund Kommune er ikke alene om at have problemer med ugyldige stemmer. Ved folketingsvalget i 2015 var der i alt 11.153 ugyldige stemmer, der ikke var blanke, på landsplan, hvilket udgjorde 0,31 af det samlede antal afgivne stemmer.

Til Europa-Parlamentsvalget i 2014 var 7.929 af stemmerne ugyldige uden at være blanke. Det udgjorde 0,34 procent af det samlede antal afgivne stemmer.

Frederikssund Kommune minder også om, at man kan få ombyttet sin stemmeseddel, hvis krydset bliver sat det forkerte sted. Der er valg til Europa-Parlamentet den 26. maj og folketingsvalg den 5. juni.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik