Genåbning af skoler og børnehaver: Her er man klar til 2500 børn

For en uge siden kom beskeden om, at institutioner og skoler for børn op til 5. klasse genåbner efter påske. I Frederikssund Kommune er man nu klar til at modtage 2500 børn.

02:53

Kommune er klar til at åbne.

På onsdag vil man kunne opleve noget man ikke har oplevet den seneste måned. Børn på vej til skole, vuggestue og børnehaver landet over. Mange kommuner er stadig udfordret af de store ændringer som Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger har bragt med sig, men i Frederikssund Kommune er man klar til at modtage både små og lidt større børn.

TV 2 Lorry kunne søndag fortælle, at Københavns Kommune kun er klar til at genåbne en tredjedel af kommunes skoler og dagtilbud, men hos Frederikssund Kommune ligger svaret blandt andet i mængden fri natur.

Læs også Halvdelen er klar onsdag: Sådan genåbner skoler og daginstitutioner i din kommune

- Årsagen er, at der har været stor beredvillighed både fra tillidsværket, medarbejdere og ledelser med at finde nogle lokale løsninger. Udover beredvilligheden er vi heldigvis begunstiget af at have nogle udendørsarealer, som inviterer til, at vi kan have børnene udendørs, siger Morten Skovgaard, formand for uddannelsesudvalget i Frederikssund Kommune.

I Frederikssund Kommune forventer man at møde 2500 børn på onsdag, i kommunens skoler og dagtilbud.

Al legetøj pakket væk

En af de institutioner som har knoklet for at blive klar til den store genåbning er Børnehuset Maglehøj. Her forventer personalet, at der dukker 30 børn op til en hverdag, om end i forandrede rammer.

Man har fået sat midlertidige vandhaner op, så både børn og forældre kan få vasket hænder ved indgangen til institutionen. Men forældre er forment adgang til børnehuset, og derfor bliver der også sat en ringklokke op, så personalet kan komme ud og hente barnet.

Læs også Børn med coronasmittede i familien skal ikke møde i skole

Også legetøjet bliver pakket væk, inden børn og personale møder ind på onsdag, og spørger man Pernille Christoffersen, som er områdeleder hos Frederikssund Syd, er personalet fortrøstningsfuld omkring opgaven, men særligt en ting bliver svær.

- Det værste bliver, at forældrene ikke må komme indenfor, når de skal aflevere deres børn, fordi de børn har ikke set os i fire uger, og nu skal de pludselig afleveres ved en dør, det er der helt sikkert nogle, der bliver kede af, siger hun. 

Forventer fuldt hus

På Ådalens Skole, som er kommunens største skole, forbereder man sig også på de store forandringer, hvor forældre blandt andet skal sige farvel på skolens parkeringsplads. 

Skolen forventer fuldt hus, når skolens 0. til 5. klasser møder ind onsdag morgen.

- Det bliver i hvert fald helt anderledes, end den frihed børnene normalt plejer at agere under, hvor de jo selvfølgelig kommer helt frit og hyggesnakkende ind på skolen, siger Morten Flotin Jensen, skoleleder på Ådalens Skole i Frederikssund til TV 2 Lorry.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik