Fyret chef for krisecenter fik en million i løn

Familien Bille Jacobsen er sparket på porten af ny ledelse i Frederikssunds Krisecenter.

Der er dømt hovedrengøring på det udskældte kvindekrisecenter i Frederikssund, efter at en ny ledelse har overtaget roret.

Således er både den tidligere leder, Karin Bille Jacobsen, og hendes efterfølger, sønnen Michael Bille Jacobsen, med øjeblikkelig virkning trådt ud af krisecenterets ledelse og bestyrelse.

Det erfarer TV 2 Lorry fredag.

En aktindsigt i krisecentrets årsrapport viser, at Michael Bille Jacobsen modtog næsten én million kroner i årsløn, da han var ansat som konsulent på stedet.

Han havde desuden seksuelle forhold til mindst to af de kriseramte kvinder.

Afskedigelsen af mor og søn sker efter flere års kritik og skærpet tilsyn.

Landsorganisation for Kvindekrisecentre, LOKK, ekskluderede allerede i 2004 Frederikssund Krisecenter på grund af anklager om overgreb mod kvinderne, som boede der. Siden er kritikken jævnligt haglet ned over bostedet - blandt andet på grund af manglende faglige kompetencer og nepotisme.

Socialtilsyn Hovedstaden truede for nylig med at lukke stedet, da det kom frem, at sønnen var blevet forfremmet til leder i stedet for at blive fyret.

Men nu har en ny bestyrelse, som består af to advokater og en afdelingssygeplejerske, altså opsagt samarbejdet med sønnen. Bestyrelsen håber dermed, at de kan redde stedet fra lukning.

Socialtilsyn Hovedstaden anerkender krisecentrets nye plan, men vil stadigvæk holde bostedet under skærpet tilsyn - indtil det bliver afgjort om krisecentret bliver lukket eller ej. Det oplyser tilsynet til TV 2 Lorry fredag.

Det er Magistraten på Frederiksberg, der skal træffe beslutningen om, hvorvidt Frederikssunds Krisecenters skal lukke, da magistraten har overordnet tilsynsmyndighed for hovedstadsområdets opholdssteder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere