Frederikssund får en ny skatepark

Unge i Frederikssund, kan godt begynde at glæde sig. Den nye skatepark kommer til at ligge ved Frederikssund Hallen og bliver omkring 400 kvadratmeter stor.

Det er planen, at den nye skatepark skal åbne senere på året, og det er en længeventet drøm, der snart går i opfyldelse.

- Jeg ved at de unge i Frederikssund har ventet ganske længe på at få opfyldt deres ønske om en skatebane i Frederikssund. Nu kommer den, og om alt går vel kan de rulle ud på banen allerede til november i år. Jeg glæder mig til at se det endelige resultat, udtaler en glad formand for Fritidsudvalget Morten Skovgaard (V).

Etableringen af skateparken, som kommer til at ligge ved Frederikssund Hallen, sker efter dialog med de unge om deres ønsker og behov, skriver Frederikssund Kommune på deres hjemmeside. En dialog som indledtes med et ønske fra de unge om en indendørs skatebane på Fioma i Frederikssund midtby.

Bygningerne på Fiomagrunden er en del af Frederikssunds industrielle historie, her har tidligere været blandt andet jernstøberi

Fioma ikke en mulighed

Men bygningerne på Fioma ville kræve meget store anlægsinvesteringer, hvis den skulle omdannes til blandt andet skatepark, derfor måtte kommunen finde en ny placeringe, som kunne realiseres inden for den økonomi, der var til rådighed.

Valget faldt på en placering ved Frederikssund Hallen. Her vil en skatepark sikre et skatemiljø, hvor der færdes mange mennesker og derfor er et vist opsyn, og hvor toilet- og cafeforhold er inden for rækkevidde, udtaler Morten Skovgård.

De første skitser til den nye skatepark er netop udarbejdet og vil i de næste 14 dage være i høring blandt de unge.

Firma med speciale i skateparker

Det er firmaet FSR Beton som står for opførelsen. Firmaet har speciale i betonkonstruktioner af skateparker og ramper.

- De ansatte i det firma der skal lave banen, er selv skatere i deres fritid, og ved derfor hvad de har med at gøre. For Fritidsudvalget har det været vigtigt at banen skabes i samarbejde med de unge, og derfor glæder det mig også at det mødte en del unge op til den workshop der blev afholdt i august. Det er deres bidrag og input, som vi nu kan se på skitserne. Det er min forventning at byggeriet går i gang medio september, og at banen vil så stå færdig i løbet af november, slutter Morten Skovgaard.

Den nye skatepark har kostet 500.000 kr., og midlerne til den er bevilliget fra Frederikssund Kommunes Idrætsfacilitetspulje.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere