Flere medier erfarer: Tiltalt præst erkender drab på sin hustru

Nordsjællands Politi vil hverken be- eller afkræfte oplysningen.

Der er angiveligt sket et stort gennembrud i politiets efterforskning af den spektakulære drabssag, hvor en sognepræst er tiltalt for at have myrdet sin hustru og bortskaffet hendes lig.

Flere medier erfarer, at den drabstiltalte præst Thomas Gotthard har erkendt drabet på sin hustru, Maria From Jakobsen fra Frederikssund.

Thomas Gotthard har ved flere retsmøder nægtet sig skyldig i anklagerne om at have slået sin kone ihjel. Men nu har han altså endelig erkendt over for politiet, at han begået drabet. Det erfarer aviserne Ekstra Bladet og BT samt nyhedsbureauet Ritzau.

Politiet er tavst

TV 2 Lorry har fredag eftermiddag været i kontakt med Nordsjællands Politi, som dog hverken vil be- eller afkræfte, at Thomas Gotthard har tilstået drabet på sin hustru.

Ekstra Bladet skriver, at avisen erfarer oplysningen om præstens tilståelse fra flere af hinanden uafhængige kilder tæt på sagen.

Blandt andet skal de pårørende i sagen skal være blevet underrettet og oplysningen være ude i en bredere kreds omkring familien.

Ekstra Bladet skriver, at der skal være tale om en 'fuld tilståelse' fra præsten, hvilket altså gælder både drab og bortskaffelse af Maria From Jakobsens lig.

Maria From Jakobsen blev meldt savnet midt i oktober sidste år. I første omgang blev hun efterlyst af politiet som en person, der var gået fra hjemmet i nedtrykt tilstand. Men efter nogle uger ændrede sagen karakter.

Politi troppede op på parrets adresse på Nialsvej i Frederikssund og ved deres sommerhus i Nykøbing Sjælland. Thomas Gotthard blev anholdt i midten af november og efterfølgende varetægtsfængslet. Siden er varetægtsfængslingen blevet forlænget flere gange.

Spektakulær sag

Sagen har været speciel, fordi liget af Maria From Jakobsen ikke er blevet fundet. Politiet mener, at Thomas Gotthard har bortskaffet liget.

Sognepræsten indvilgede sidst i maj i, at han forblev varetægtsfængslet, indtil retssagen imod ham går i gang i oktober.

I april blev han tiltalt for drabet på hustruen. Politiet mener at kunne bevise, at den 44-årige Thomas Gotthard dræbte hende og skaffede sig af med liget. 


Foretog mistænkelige søgninger på nettet

I anklageskriftet er der rejst tiltale for, at han på ukendt vis begik drabet mellem 08.24 og 09.45 i Frederikssund eller omegn. Han er også tiltalt for på ukendt vis at have bortskaffet liget, der endnu ikke er fundet. Det har blandt andre nyhedsbureauet Ritzau, der har læst anklageskriftet, beskrevet.

Under sagen er det kommet frem, at Thomas Gotthard skal have foretaget internetsøgninger på ord som "havdybde", "olietønder" og "selvmord" forud for Maria From Jakobsens forsvinden.

Derudover har politiet fundet kaustisk soda og saltsyre hos præsten. Begge kemikalier er stærkt ætsende.

Maria From Jakobsen var ansat som psykolog ved Holbæk Sygehus og mor til to børn.

Politiet fandt nye spor i grønt område

Sidst Nordsjællands Politi for alvor meldte nyt ud i sagen, var fredag i sidste uge. Her fortalte politiet, at Thomas Gotthard, at de havde gjort nogle nye fund i sagen på baggrund af oplysninger fra den drabstiltalte Thomas Gotthard.

Artiklen fortsætter under videoen...

Her kan du se en droneoptagelse fra området, som politiet har undersøgt siden torsdag i forbindelse med drabssagen.

Ifølge politiet havde Thomas Gotthard ledt dem på sporet af et område, der ligger nær den lille by Sundbylille mellem Slangerup og Frederikssund.

Torsdag aften og natten til fredag i sidste uge finkæmmede politiet området og gjorde "nogle fund med relation til sagen”. Men Nordsjællands Politi har efterfølgende ikke ville kaste lys over, hvad de konkret har fundet.