Farlige drengestreger: Folk måtte springe fra raketter

Tre drenge udsatte andre for fare, da de skød raketter afsted ved shoppingcenter i Frederikssund.

Borgere i Frederikssund fik sig noget af en forskrækkelse onsdag aften.

Tre drenge gik nemlig og fyrede fyrværkeri af ved shoppingcenteret Sillebroen og havde tilsyneladende lagt al sund fornuft på hylden.

De fyrede blandt andet raketter af langs vejen, så folk måtte springe væk for ikke at blive ramt.

- Der er ikke meldinger om, at nogen er kommet til skade, men det er da klart, at man bliver bange, hvis der kommer en raket susende hen ad fortovet, siger Henriette Døssing, der er pressekonsulent i Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

Politiet: Tal med jeres børn

quote Det er en god idé, hvis man som forældre taler med sine børn om, hvordan man omgås fyrværkeri, så man både sørger for sin egen sikkerhed og andres sikkerhed.

Henriette Døssing, Nordsjællands Politi

En patrulje kom til stedet og kørte rundt i området, men da var drengene desværre forsvundet.

- Det eneste, vi kan gøre nu, er at minde om, at man skal ikke fyre fyrværkeri af, sådan at man bringer andre i fare, lyder det fra Henriette Døssing fra Nordsjællands Politi.

Politiet ved ikke præcis, hvor gamle drengene var. Men opråbet går også ud til forældre:

- Det er en god idé, hvis man som forælder taler med sine børn om, hvordan man omgås fyrværkeri, så man både sørger for sin egen sikkerhed og andres sikkerhed. Og især hvis man har kendskab til, at ens børn er på vej ud og fyre af.

Flere farlige episoder 

Det er ikke første gang, at politiet må rykke ud til folk, der har taget nytårskrudtet i brug på en uhensigtsmæssig – og til tider decideret farlig – måde.

- For noget tid siden havde vi nogen i Helsingør, der ikke kunne vente med fyrværkeriet og fyrede det af ud fra en altan. Der måtte vi lige banke på og forklare dem reglerne. De er sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. Både fordi det var for tidligt, og man må jo heller ikke stå og fyre af fra en altan, fortæller Henriette Døssing fra Nordsjællands Politi.

Derudover skriver Helsingør Dagblad om en række andre episoder i byen tirsdag aften.

En kvinde kom kørende fra Helsingør sydpå ad Kongevejen. Kort før rundkørslen ved Støberivej og Prøvestenvej kom skud fra et romerlys ud af hækken og ind under hendes bil. Heldigvis kom ingen til skade, oplyser Nordsjællands Politi. 

Senere på aftenen blev politiet gjort opmærksomme på, at der blev fyret kanonslag af ved 7-Eleven på Snekkersten Station og kort tid efter indløb en anmeldelse om affyring af kanonslag ved færgeterminalen i Helsingør. 

Sådan må du affyre

Reglerne omkring fyrværkeri er ellers ganske klare: Fyrværkeri må kun anvendes mellem d. 27. december til og med d. 1. januar.

Derudover er der en række gode råd omkring affyring af fyrværkeri, som nok tåler en genopfriskning:

SEKS GODE RÅD