Et får i ulveklæder: Balto er en fræk teenager

Teenageren Balto har siden søndag været genstand for stor opmærksomhed. Men han er altså ikke en ulv, fortæller ejer.

- Jeg kan godt forstå, at folk godt kan forveksle ham med en ulv, for han går som en ulv, og han er også ret sky som en ulv, men han er altså bare en dum teenager.

Sådan siger 20-årige Pernille Petersen om sin hund Balto, der siden søndag har været genstand for diverse spekulationer, om der monstro skulle være en ulv på spil i Frederikssund.

Det er der ikke. Men Balto på 18 måneder er nok det tætteste, folk i 'downtown Frederikssund' kommer på at se en vaskeægte ulv. 

Balto tilhører nemlig racen tjekkoslovakisk ulvehund, der er en blanding mellem en europæisk ulv og en schæfer. Der er tale om en hyrdehund, der engang blev brugt som grænsevagthund i det tidligere Tjekkoslovakiet.

- Jeg hentede ham i Polen, da han var ni uger. Jeg har altid været interesseret i ulve, og jeg faldt fuldstændig for racen tjekkisk ulvehund, da jeg engang så en på Roskilde Dyrskue, siger Pernille Petersen til TV 2 Lorry.

Hun er selv lidt forundret over den virak, Balto har skabt i Frederikssund og på Facebook.

- Hvis man ved bare en lille smule om dyr, så ved man godt, at en ulv ikke ville rende rundt inde i byen, for en ulv vil til enhver tid holde sig væk fra byen, siger Pernille Petersen og fortsætter: 

- Men folk siger godt nok, at han ligner en ulv, og mange er meget nysgerrige på ham, når jeg går tur med ham. 

Det store spørgsmål er jo så, hvorfor Balto søndag rendte rundt og hyggede sig alene i Frederikssund. 

- Han blev forskrækket over nogle mennesker, og så trak han væk fra mig og fik på en eller anden måde krænget sig ud af sit halsbånd. Jeg prøvede at kalde ham til mig, men han er i teenagealderen, så hvis han beslutter sig for, at der er noget, han ikke vil, så gør han det heller ikke, siger Pernille Petersen.

Hun blev så befippet, at hun kom til at låse sine bilnøgler og sin mobil inde i sin bil. 

- Jeg tror, jeg løb efter ham i en times tid, hvor han var ude af mit syn i et kvarter. Til sidst måtte jeg låne min fars bil for at lede efter ham. Da jeg kom tilbage til min lejlighed, stod han udenfor og ventede på mig, siger Pernille Petersen.

Hun understreger, at Balto er omtrent det modsatte af en farlig ulv, og at borgerne i Frederikssund ikke behøver frygte ham.   

- Han er simpelthen så mild, og han bider hverken hunde eller mennesker. Men hvis man vil være helt sikker på at undgå et hundekys, skal man måske holde lidt afstand, for han vil rigtig gerne kysse, siger Pernille Petersen med et grin.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere