Endelig: Penge til Vinge Station frigives i 2019

Hvis Frederikssund Kommune kan dokumentere en fremdrift i det store byggeprojekt Vinge kommer pengene til stationsbyggeriet i 2019.

En enig forligskreds lover, at de knap 55 millioner kroner, der er afsat på finansloven til en station i Vinge ved Frederikssund, bliver frigivet i 2019, hvis kommunen kan dokumentere en fremdrift i projektet.

Læs også OVERBLIK: Vinge-skandalen i Frederikssund

Det skriver Frederiksborg Amts Avis

Hidtil har Enhedslistens Henning Hyllested været skeptisk ved at frigive pengene, før man var sikker på, at Vinge var tilbage på sporet, men kravet om, at kommunen skal påvise en fremgang i projektet, gør en afgørende forskel for partiet.

- Vi vil se nogle aftaler eller nogle betingede kontrakter, som viser, at kommunen er i stand til at gennemføre projektet, før vi bevilger pengene, siger Henning Hyllested og tilføjer:

Læs også Vinge-kollaps fører til fyringer hos byggegigant

- Hvis ikke kommunen kan vise os, at de vil og kan realisere projektet, så hakker vi bremsen i, til vi kan se fremskridt. Så må vi bare vente, til det begynder at ligne noget. Vi er helt opsat på den station, og nu skal kommunen jo i gang med en ny udbudsproces, og hvis der er interesse fra investorer, så kommer dokumentationen jo, siger Henning Hyllested. 

- Det er en rigtig dejlig nyhed. Nu er det op til os selv at komme videre, lyder det borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V). 

Foruden Enhedslisten står også Radikale Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF bag aftalen.

Læs også Forligskreds vil stadig have Vinge Station

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik