Efter års forsinkelser: Nu bliver nyt havnebad endelig en realitet

Efter flere forsinkelser er der endelig fundet en entreprenør til Kultur- og Havnebadet i Frederikssund, så projektet kan skydes i gang.

Der er godt nyt på vej til de vandglade i Frederikssund og omegn.

Nu er der nemlig valgt en entreprenør til projektet om at bygge et havnebad ved havnen ud mod fjorden. Og samtidig er åbningen af Kultur- og Havnebadet fastsat til forsommeren næste år.

Og det vækker stor glæde hos flere af mændene bag havnebadet.

- Personligt har jeg det fantastisk. Det er kulminationen på mange års frivillig indsats fra en gruppe af ildsjæle i Frederikssund, siger Erik Huusfeldt Larsen, der er medlem af Frederikssund Ny Initiativråd.

- Endelig kan vi få lov til at juble over, at vi får det her havnebad. Det er fantastisk, fordi vi har arbejdet for det her siden 2013, fortæller Jesper Wittenburg, som både er formand for Frederikssund Ny Initiativråd og byrådsmedlem hos Frederikssund Kommune for Socialdemokratiet.

Projektet har da også måtte vente på sig. Der har blandt andet været forsinkelser på grund af pengemangel, og fordi det tidligere ikke lykkedes at finde en hovedentreprenør ved første udbudsrunde i 2019.

Men nu er der bevilget 25 millioner til projektet, hovedsageligt fra AP Møller-Fonden og Frederikssund Kommune. Det er Per Aarsleff A/S, kommunen har godkendt som totalentreprenør.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Erik Huusfeldt Larsen glæder sig over at projektet bliver en realitet.
Erik Huusfeldt Larsen glæder sig over at projektet bliver en realitet.
Foto: Casper Dalsgård / TV 2 Lorry

Håber på masser af besøgende

Havnebadet skal kunne bruges til både sommer og vinterbadning såvel som undervisning og arrangementer. Samtidig får Kultur- og Havnebadet form som en cirkel, der flyder på fjorden, og alle dets materialer er bæredygtige.

Initiativtagerne håber, at havnebadet vi lokke masser af besøgende til.

- Det giver et løft til vores handelsliv og til byen i sig selv, og det giver et løft til kommunen. Så det bliver en attraktion på en helt anden måde. Vi er glade og stolte, siger Jesper Wittenburg.

Erik Huusfeldt Larsen kommer også selv til at gøre brug af det nye havebad og vil glædeligt indvie det med de øvrige initiativtagere.

- Jeg holder de andre hånden, og så siger vi en – to – tre, og så hopper vi i sammen med stribede badedragter ligesom i badehotellet, siger Erik Huusfeldt Larsen med et glimt i øjet.

Byggeprojektet begynder i sommeren 2022. 

Hvad undrer du dig over?