Dyr bødetakst venter flere mandagsbilister: Randrusianer kørte rundt i narkorus i Nordsjælland

Nordsjællands Politi har det seneste døgn været travlt beskæftiget med en række bilister, der ikke var helt fine i kanten.

Mandag havde politiet ekstra travlt på vejene i Nordsjælland.

Nordsjællands Politis døgnrapport med det forgangne døgns hændelser er i hvert fald spækket med færdselssager.

Fire gange standsede politiet bilister, der kørte bil uden førerret, hvilket kostede dem hver især en bøde på 7000 kroner.

To af sagerne var dog noget mere alvorlige. 

Den ene omhandler en 26-årig mandlig varevognsfører fra Randers.

Han blev klokken 18.25 standet og kontrolleret på en parkeringsplads på Hovedgaden i Skibby ved Frederikssund.

Her viste det sig, at den 26-årige både manglede retten til at føre varevognen og var påvirket af narko.

I hvert fald fik den 26-årige randrusianer politiets narkometer til at slå ud for narkotika, og han blev derfor sigtet for narkokørsel og taget med til udtagning af en blodprøve, der skal fastslå graden af hans narkorus.

Bilist fra Helsingør anholdt

Også i Helsingør fik politiet senere samme aften stoppet en bilist, der ikke var clean og klarsynet.

Der var tale om en 31-årig lokal mand, der blev standset og kontrolleret på Kongevejen, hvor det viste sig, at han udover ikke at besidde retten til at føre bilen også var narkopåvirket.

Han bonede ligeledes ud for narko på politiets narkometer, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og taget med til udtagning af en blodprøve.

Slutteligt viste det sig, at den 31-årige helsingoraner også var eftersøgt til fogedretten. Og det førte til, at han blev anholdt.

To kørte uden førerret i Fredensborg

Udover de to sager med narkokørsel har Nordsjællands Politi også sigtet to andre bilister for at køre bil uden førerret.

Det drejer sig om en 63-årig mandlig bilist fra Fredensborg og en 28-årig mandlig bilist uden fast adresse. De blev begge standset i Fredensborg og kan se frem til en bøde på hver 7000 kroner.

Slutteligt måtte Nordsjællands Politi mandag også rykke ud til et færdselsuheld i Humlebæk.

Kvinde påkørte ældre mandlig bilist

Her havde en 44-årig kvindelig bilist fra Helsingør op ad formiddagen kørt ad Bakkegårdsvej i nordlig retning, hvor hun foretog et venstresving ind på Fredensborgvej i vestlig retning.

Hun blev i den forbindelse påkørt af en 77-årig mandlig bilist fra Nivå, som kom kørende ad Fredensborgvej i vestlig retning.

En patrulje kørte til stedet, hvor den 44-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt, hvilket – ifølge loven - koster en bøde på 2000 kroner.

Grundet bilernes placering måtte trafikken en overgang dirigeres, mens der blev ryddet op efter uheldet. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, oplyser Nordsjællands Politi.

Fakta om narkokørsel