Drengestreger med nødblus sendte helikopter i luften

Fredag aften lyste et rødt nødblus op på himlen syd for Frederikssund. Det førte til, at forsvarets helikopter gik i luften - forgæves. Nu advarer de.

Forsvarets Operationscenter advarer nu imod nødraketter for sjov.

Det skyldes en episode fredag aften, hvor en af Forsvarets helikoptere gik forgæves på vingerne, efter et rødt nødblus lyste op på himlen syd for Frederikssund. Det skriver Ritzau.

Et rødt nødblus bruges til at signalere, at et skib er i havsnød, og derfor sendte Forsvaret en redningshelikopter på vingerne for at søge efter et nødstedt fartøj.

Fartøjet blev dog aldrig fundet, og redningsaktionen blev afblæst, da en mand anmeldte, at han havde set en gruppe drenge affyre en nødraket.

Den episode får nu Forsvarets Operationscenter, der blandt andet varetager redningsopgaver til søs, til at advare kraftigt mod den slags drengestreger.

- Vi tager det meget alvorligt, når vi får anmeldelser af nødblus. De ved ikke, hvor meget de sætter i gang, siger vagtholdslederen fra Forsvarets Operationscenter til Ritzau.

Fredag aften modtog Forsvarets Operationscenter seks anmeldelser i løbet af en halv time omkring klokken 22.00. Alle boede i området, hvor de samstemmende berettede om røde nødblus på himlen. Det er endnu uklart, om der er affyret en eller flere nødraketter.

Redningsaktionen blev afblæst, da der kom en anmeldelse fra en mand, der fra et shelter på Skuldelev Strand i nærheden af Skibby i Hornsherred havde set en gruppe på fem-seks drenge affyre en nødraket.

Manden har forklaret, at drengene forsvandt i en bil, da de havde fyret raketten af.

På den baggrund menes redningsaktionen fredag aften at være sat i gang på grund af drengestreger.

- Når man fyrer en nødraket af, betyder det: Vi har behov for hjælp. Kom ud til os. Det er den røde knap, man kan trykke på, når et skib er i havsnød, siger vagtholdslederen.

Forsvarets Operationscenter får flere gange i løbet af året anmeldelser, der viser sig at handle om nødraketter affyret for sjov.

- Det er potentielt noget, der kan tage kræfter fra en anden opgave, hvor der måske står liv på spil, siger vagtholdslederen til Ritzau.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere