Demens-hjem midlertidigt lukket på grund af corona-smitte

På grund af et tilfælde af covid-19 smitte er en del af daghjemmet på Østergården i Frederikssund midlertidigt lukket.

Foto: Tommy Kofoed - Scanpix

En del af daghjemmet for demente på Østergården i Frederikssund er midlertidigt lukket på grund af covid-19.

Det skyldes, at en af stedets brugere er konstateret smittet med coronavirus, og derfor er det pågældende afsnit lukket, oplyser Frederikssunds Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også Nyt coronaudbrud i Solrød - demensafdeling er ramt

Den syge bruger på daghjemmet på Østergården er en kvinde, som fik hoste og feber og efterfølgende blev testet positiv. Kvindens mand, som har kørt hen til og fra daghjemmet, er ligeledes testet positiv.

Frederikssunds Kommune oplyser videre, at alle involverede er informeret, og samtidig er både medarbejdere og de øvrige brugere af det pågældende afsnit på Østergården testet for smitte.

21 personer skal testes

Ifølge sn.dk drejer det sig i alt om syv andre brugere og fire ansatte, parret har været i forbindelse med på daghjemmet. Desuden skal ti medarbejdere fra Døgnplejen Øst også testes, hvoraf tre allerede har fået at vide, at de er negative.

Fredag var der registreret 16 nye coronasmittede blandt 774 testede i Frederikssund Kommune siden den 11. juni. Det samlede antal af smittede siden marts i kommunen er nu oppe på 145 personer ud af 6.324 testede.

Læs også Nyeste corona-tal: Yderligere 21 tester positiv for coronasmitte

Også Døgnplejen Vest er ramt ifølge sn.dk. To ældre borgere, der får hjemmehjælp af døgnplejen i Hornsherred, blev i sidste uge konstateret smittet med corona, og det samme blev to medarbejdere.

Frederikssund Kommune er en de kommuner i hovedstadsområdet, hvor der er flest nye tilfælde beregnet per 100.000 indbyggere. Kommunen overgås kun af Herlev, som har det højeste antal nysmittede.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik