Charlottes afdøde bror misbruges på Tinder

René Drue omkom i en trafikulykke for 14 år siden - ikke desto mindre 'lever' han i bedste velgående på forskellige datingsites.

02:37

Charlotte Drues afdøde bror René (th.) misbruges på datingsites - senest er det Tinder.

1 af 2

Charlotte Drues bror døde i en trafikulykke i 2002. Nu 'lever' han så at sige på dating-sitet Tinder, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det kræver kun et højreklik på en mus og en flosset moral at misbruge andres billeder.

Thomas Bigum, ekspert i sociale medier

Selv om René Drue omkom i en trafikulykke i 2002, lever han, eller i det mindste et billede af ham, i bedste velgående på dating-sitet Tinder, hvor en profil med navnet Jens bruger et billede af den afdøde som blikfang for potentielle dates.

- Jeg har flere gange forsøgt at kontakte den person, som bruger billedet, men har aldrig fået svar, siger en frustreret Charlotte Drue til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Frække billeder: Amanda er på klam liste med 500 andre piger

Charlotte medvirkede i december 2014 i TV 2 Lorry-programmet Kontakt, hvor hun fortalte om, at billeder af René optrådte på andre dating-sider. Det interview kan du se her.

Første gang blev jeg rigtig, rigtig gal og rigtig ked af det, og det rippede op i en hel masse ting i forbindelse med hans død.

Charlotte Drue i Kont@kt

Ifølge persondataloven er det ikke ulovligt at bruge andres billeder, når man som Charlotte Drue selv har lagt det på nettet, men det ændrer ikke ved, at mange danskere finder det krænkende, når det sker.

Ifølge forsikringsselskabet Tryg, der tilbyder kunder hjælp i situationer, hvor deres identitet eller personlige billeder er blevet misbrugt på nettet, har hver ottende dansker mellem 18-25 år oplevet en grad af identitetsmisbrug.

Det er dette billede af René Drue, der lige kan ses på Tinder. Billedet er fra 2000.

Man oplever desuden, at flere og flere kunder henvender sig for få at hjælp, oplyser Frederik Sjørslev Søgaard, direktør for pris og produktudvikling i Tryg.

Læs også Tissende festival-gæster udnyttes på pornosider

Det er dog utopi at tro, at denne form for digital misbrug kan bekæmpes, mener ekspert i sociale medier og internetadfærd, Thomas Bigum.

- Teknologien er så fremskreden, at det kun kræver et højreklik på en mus og en flosset moral at misbruge andres billeder. Det eneste, man reelt kan gøre, er ikke at have billeder på sin profil, men det er jo heller ikke hensigtsmæssigt, siger han til avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik