Byrådsmedlem afhørt i sag om Vinge-læk

Enhedslistens byrådsmedlem Pelle Andersen-Harild nægter at have lækket fortrolige oplysninger.

Det skandaleombruste Vinge-projekt i Frederikssund har siden efteråret trukket den ene overskrift efter den anden.

Blandt andet DR kunne tilbage i december afsløre, at det stort anlagte prestigeprojekt var på randen af kollaps, og at der derfor var udsigt til besparelser for 100 millioner kroner i Frederikssund Kommune.

Offentliggørelsen skete på baggrund af en række fortrolige oplysninger, som blev lækket til DR.

Frederikssunds Kommune valgte efterfølgende at politianmelde lækagen, og nu viser det sig så, at Enhedslistens byrådsmedlem Pelle Andersen-Harild er blevet afhørt i sagen.

Det oplyser han til Lokalavisen.dk, som skriver, at Pelle Andersen-Harild er sigtet i sagen. 

Pelle Andersen-Harild oplyser dog til TV 2 Lorry, at han blot er blevet afhørt med en sigtedes rettigheder, men altså ikke er sigtet for lækagen.

Nægter sig skydlig

Han oplyser, at han onsdag i denne uge blev afhørt af en betjent fra Nordsjællands Politi, men han oplyser samtidig, at han nægter sig skyldig.

- De mener, at det er mystisk, at jeg har haft kontakt til en journalist på DR få dage før denne her lækage dukker op i medierne. Det er korrekt, at jeg har haft kontakt med DR, hvilket er ganske naturligt, eftersom jeg var en af de største kritikere af Vinge. Men det er ikke mig, der har lækket de her oplysninger, siger Pelle Andersen-Harild til TV  2 Lorry.

Det siger straffeloven om tavshedspligt

Han fortæller i samme ombæring, at han ikke behøvede at lække nogle oplysninger. Den pågældende DR-journalist var nemlig allerede informeret om problemerne med Vinge-projektet og vidste ifølge Pelle Andersen-Harild mere, end han selv gjorde på det tidspunkt. 

Han fortæller endvidere, at der under samtalen med den pågældende journalist, tikkede en mail ind fra kommunens pressechef med anbefalinger om, hvordan han og hans politiske kolleger skulle svare, hvis de blev kontaktet af pressen angående Vinge.

Han mener derfor, at der sket et læk på et tidligere tidspunkt.

Enhedslistens Pelle Andersen-Harrild har tidligere beskyldt Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) for hemmelighedskræmmeri og efterlyst mere åbenhed omkring problemerne med det strandede Vinge Centrum-byprojekt.

Det er nu op til juristerne i Nordsjællands Politi at vurdere, om bevismaterialet efter deres opfattelse kan bære en tiltale.

Her kan du se et tidligere nyhedsindsalg, hvor Enhedslisten angriber Frederikssunds borgmester i sagen om det strandede projekt i Vinge.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere