Byråd godkender ny Vinge-plan

Byrådet i Frederikssund Kommune godkendte denne uge en ny plan for bydelen Vinge, som skal få projektet tilbage på rette spor.

Foto: TV 2 Lorry

Projektet med byprojektet Vinge i Frederikssund skal tilbage på sporet - og gerne hurtigt. Derfor godkendte et massivt flertal i byrådet i Frederikssund Kommune onsdag en plan, som i den resterende del af 2018 skal rette op på det skandaleramte byudviklingsprojekt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vi godkender en samlet plan, og at vi har commited os til, hvad der står i den, men også til, at vi nu går i gang med mere åbenhed.

Tina Tving Stauning, 2. viceborgmester i Frederikssund, Socialdemokratiet

Ifølge den nye plan fortsætter Økonomiudvalget i Frederikssund Kommune med at være den øverste politiske styregruppe, som skal holde styr på projekt. Dog indføres det, at der hver måned skal afholdes temamøder om Vinge, så hele byrådet holdes opdateret og bliver inddraget i processen.

Derudover gives der en tillægsbevilling på 1,3 millioner kroner, så der kan ansættes en projektchef og en vejingeniør i 2018.

- Det her handler om langt mere end at bevilge x-antal kroner. Vi godkender en samlet plan, og at vi har commited os til, hvad der står i den, men også til, at vi nu går i gang med mere åbenhed, hvor hele byrådet ikke bare orienteres, men inddrages i beslutningerne, siger 2. viceborgmester i Frederikssund, Tina Tving Stauning, soc.dem., ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Ny redegørelse placerer ansvaret for Vinge-skandalen

Den nyligt godkendte plan skal dog ikke kun sikre, at projektet forløber efter planen.

Den skal også vise, at Vinge-projektet skrider fremad, hvilket transportordførene på Christiansborg har efterlyst, før de har tænkt sig at frigive midler til den station, som vurderes afgørende for, at Vinge faktisk kan blive til noget.

Vi har brug for at skabe fremdrift, så der er tryghed på Christiansborg, så de holder fast i stationen.

Hans Andersen, næstformand i økonomiudvalget, Frederikssund, Venstre

- Det er en forudsætning for, at Vinge bliver en succes, at der kommer en station. Vi har brug for at skabe fremdrift, så der er tryghed på Christiansborg, så de holder fast i stationen, siger Hans Andersen, byrådsmedlem for Venstre i Frederikssund og medlem af Folketinget.

Eneste byrådsmedlem, som stemte imod den nye proces- og aktivitetsplan for Vinge, var Enhedslistens Pelle Andersen-Harild.

- Det går for hurtigt. Så enkelt kan det siges. Man bygger en station i den tro, at så kommer folk. Aftalen er, at der skal være mennesker, før man bygger stationen, og jeg synes ikke, man har tænkte sig godt nok og længe nok om, sagde Pelle Andesen-Harild ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Byrådsmedlem afhørt i sag om Vinge-læk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik