Byråd godkender ny Vinge-plan

Byrådet i Frederikssund Kommune godkendte denne uge en ny plan for bydelen Vinge, som skal få projektet tilbage på rette spor.

Projektet med byprojektet Vinge i Frederikssund skal tilbage på sporet - og gerne hurtigt. Derfor godkendte et massivt flertal i byrådet i Frederikssund Kommune onsdag en plan, som i den resterende del af 2018 skal rette op på det skandaleramte byudviklingsprojekt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

quote Vi godkender en samlet plan, og at vi har commited os til, hvad der står i den, men også til, at vi nu går i gang med mere åbenhed.

Tina Tving Stauning, 2. viceborgmester i Frederikssund, Socialdemokratiet

Ifølge den nye plan fortsætter Økonomiudvalget i Frederikssund Kommune med at være den øverste politiske styregruppe, som skal holde styr på projekt. Dog indføres det, at der hver måned skal afholdes temamøder om Vinge, så hele byrådet holdes opdateret og bliver inddraget i processen.

Derudover gives der en tillægsbevilling på 1,3 millioner kroner, så der kan ansættes en projektchef og en vejingeniør i 2018.

- Det her handler om langt mere end at bevilge x-antal kroner. Vi godkender en samlet plan, og at vi har commited os til, hvad der står i den, men også til, at vi nu går i gang med mere åbenhed, hvor hele byrådet ikke bare orienteres, men inddrages i beslutningerne, siger 2. viceborgmester i Frederikssund, Tina Tving Stauning, soc.dem., ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Den nyligt godkendte plan skal dog ikke kun sikre, at projektet forløber efter planen.

Den skal også vise, at Vinge-projektet skrider fremad, hvilket transportordførene på Christiansborg har efterlyst, før de har tænkt sig at frigive midler til den station, som vurderes afgørende for, at Vinge faktisk kan blive til noget.

quote Vi har brug for at skabe fremdrift, så der er tryghed på Christiansborg, så de holder fast i stationen.

Hans Andersen, næstformand i økonomiudvalget, Frederikssund, Venstre

- Det er en forudsætning for, at Vinge bliver en succes, at der kommer en station. Vi har brug for at skabe fremdrift, så der er tryghed på Christiansborg, så de holder fast i stationen, siger Hans Andersen, byrådsmedlem for Venstre i Frederikssund og medlem af Folketinget.

Eneste byrådsmedlem, som stemte imod den nye proces- og aktivitetsplan for Vinge, var Enhedslistens Pelle Andersen-Harild.

- Det går for hurtigt. Så enkelt kan det siges. Man bygger en station i den tro, at så kommer folk. Aftalen er, at der skal være mennesker, før man bygger stationen, og jeg synes ikke, man har tænkte sig godt nok og længe nok om, sagde Pelle Andesen-Harild ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere