Brødre giver ikke op i mystisk bådsag: "Umuligt at miste ham"

24-årige Tavab Khoshival forsvandt den 14. oktober under en bådbrand ved Frederikssund. Siden da har familie, venner og frivillige ledt efter ham.

Ni døgn er gået, siden en 24-årig mand forsvandt under en bådulykke ved Frederikssund, og hans familie lever fortsat i uvished om hans skæbne.

Tavab Khoshival var taget ud og sejle i en jolle på Roskilde Fjord sammen med en 22-årig mand lørdag eftermiddag den 14. oktober.  Men pludselig udbrød der brand i jollens maskinrum. Den 22-årige reddede sig selv i land, men Tavab blev ikke fundet.

Den 22-årige mand, der ejede båden, som de to sejlede ud i, blev efterfølgende anholdt og sigtet for at have sat ild til båden for at få forsikringspenge. Han nægter sig skyldig. 

Brødre opgiver ikke deres håb

Tilbage står Tavab Khoshivals familie fra Frederikssund med en masse ubesvarede spørgsmål omkring, hvad der er sket. Hans to yngre brødre Shahab og Savab kan ikke bære tanken om, at han skulle være død.

- Vi kan ikke få os selv til at tro på, vi har mistet ham. Det kan vi ikke. Det er ikke en mulighed. Det er det ikke, siger Shahab Khoshival til TV 2 Lorry.

quote i kan ikke få os selv til at tro på, vi har mistet ham. Det kan vi ikke. Det er ikke en mulighed. Det er det ikke.

Shahab Khoshival, bror til Tawob.

Meget tyder på, at Tavab Khoshival forsvandt omkring Kronprins Frederiks Bro ved Frederikssund. Politiet har tidligere søgt med hundepatruljer, vandscootere og helikopter over fjorden, men da de efter tre dage indstillede eftersøgningen, begyndte familie og venner i stedet at organisere deres egen private eftersøgning.

Leder på niende døgn

Roba Al-Sharkawi er nabo til familien og er med til at koordinere den private eftersøgning, som er foregået langs fjorden, i kajakker og med frivillige dykkere.

- Jeg synes stadig, det er surrealistisk den dag i dag. Selv om vi er i gang på niende døgn, så er det stadig ikke til at forstå, at vi ikke kan finde ham. Og især da jeg var hjemme hos hans mor i går og oplevede sorgen i hendes øjne, fortæller Roba Al-Sharkawi til TV 2 Lorry.

Familien, der stammer fra Afghanistan, tæller seks søskende og deres forældre, som i dag er knuste. Brødrene Shahab og Savab beskriver Tavab som "kærlig, betænksom, hjælpsom og altid smilende". 

'Meget urealistisk'

Sidste gang, de så ham, var aftenen før bådulykken.

- Så nåede jeg lige at gå ind og sige godnat til ham, og så lørdag morgen tog vi afsted til fodbold. Så fik vi først nyheden at vide ved fem-tiden, da politiet kom op og bankede på, fortæller Shahab Khoshival.

Den anden bror Savab fortæller, at det hele var meget urealistisk.

- Det var meget urealistisk, da politibetjenten kom op og bankede på og sagde, at det muligvis kunne være min bror, der var herude i havnen, som de ikke kunne finde, siger han.

quote Det var meget urealistisk, da politibetjenten kom op og bankede på og sagde, at det muligvis kunne være min bror, der var herude i havnen, som de ikke kunne finde.

Savab Khoshival, bror til Tawob.

Håbet lever endnu

De varmer sig dog ved, at hundredvis af frivillige fra lokalområdet har hjulpet dem i eftersøgningen i løbet af efterårsferien. 

Men nu er ferien slut, og færre har tid. Men de to brødre fortsætter med at lede.

- Vi har stadig håbet og troen på, vi finder ham herude, så vi bliver ved med at komme herude. Og vi stopper først, når vi ikke tror på det længere, og der går lang tid endnu, siger Shahab Khoshival.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere