Brobyggeri over Roskilde Fjord vækker international opsigt

Fjordforbindelsen over Roskilde Fjord tiltrækker ingeniørstuderende fra hele Europa, som skal studere det enorme byggeprojekt

02:13

Byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund påkalder sig stor international interesse. Lige nu er der f.eks. 250 udenlandske ingeniørstuderende på besøg for at studere brokonstruktionen.

De kommer langvejs fra for at kigge med. For byggeriet af en højbro hen over Roskilde Fjord ved Frederikssund er så usædvanligt, at ingeniørstuderende fra store dele af Europa gerne vil se det ved selvsyn.

-Eftr min mening er det et interessant projekt, fordi det er over 60 år siden, Danmark har haft så stort et projekt, siger Jan Frederik Tobiasch, der læser på Goethe Universitet i Frankfurt.

Han er med i dagens store gruppe ingeniørstuderende, der er rejst langt for at se nærmere på det danske byggeri. Det er DTU, der har arrangeret - og Vejdirektoratet, der stolt viser det milliard-dyre projekt frem.

Læs også Så er taksterne over Kronprinsesse Marys bro på plads

En af projektets markante maskiner er den kran, der transporterer de tunge betonelementer.

WOW!

Mattéo Bellevergue, Lyon

-Den er enorm! Den er 150 meter lang, lyder det imponeret fra Jan Frederik Tobiasch.

Og tilsvarende imponeret er den franske studerende Mattéo Bellevergue, der kommer fra universitetet i Lyon.

-Jeg har aldrig før set en byggeplads på den her størrelse - det er bare.. WOW, lyder det med et grin fra den unge franskmand.

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund, og knap 1,4 km vil ligge på højbroen mellem Marbæk og Tørslev Hage.

Projektet koster ca. 2 mia. kr., og forventes at åbne for trafik i 2019.

 

Læs også Fjordforbindelse får fem småbroer: Her bliver de bygget

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik