Borgmester om nedlægning af politistation: Forkert beslutning!

Nordsjællands Politi nedlægger udrykningsstation i Frederikssund. Borgmesteren har kæmpet forgæves.

"Jeg vil nu forsøge at bruge bruge mine kontakter i Folketinget. Jeg synes, det her er en forkert beslutning!" siger borgmester John Schmidt Andersen til TV 2 Lorry. Foto: Pressebillede og Henning Bagger - Scanpix

Der er ikke færre opgaver at tage sig af for politiet i Nordsjælland. 

Tværtimod. 

Derfor har man tirsdag vedtaget en ny struktur, der skal gøre korpset mere effektivt - men som også betyder, at man nedlægger en udrykningsstation. 

Fremover vil der kun blive kørt med hyl og blink fra stationerne i Helsingør, Hillerød og Gentofte - og ikke fra Frederikssund som førhen.

Og dét vækker ikke ligefrem glæde hos borgmester John Schmidt Andersen (Venstre):

- Det er politidirektørens og embedets suveræne ret at bestemme, hvordan de vil organisere sig i Nordsjælland. Det anerkender jeg. Men man har ikke hørt meget på mine argumenter, siger han til TV 2 Lorry og uddyber:

-  Vi bor i et stort område, og vi er i rivende udvikling. Det kræver politiets tilstedeværelse i døgnets 24 timer. Vi har også uroplagede områder, hvor et lokalkendskab er vigtigt.

Læs også Ny plan i politiet: Nu nedlægges udrykningsstation

Protesterede forgæves mod planerne

På Facebook skrev John Schmidt Andersen ligeledes i december, at han frygtede for, at lokalkendskabet vil forsvinde

- Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at påvirke den beslutning. Borgernes tryghed og sikkerhed kommer i første række, skrev han blandt andet.

Og han har ikke givet helt op endnu, erfarer TV 2 Lorry:

- Jeg vil nu forsøge at bruge bruge mine kontakter i Folketinget. Jeg synes, det her er en forkert beslutning, siger han. 

Justitsminister Søren Pape Poulsen (Konservative) har tidligere nægtet at gå ind i sagen. Han har i stedet spillet bolden videre til Rigspolitiet, der igen har henvist til Nordsjællands Politi. 

Læs også Borgmester om politiets nye planer: "Ude af takt med virkeligheden"

Politidirektør: Vores arbejde bliver lettere

Politidirektøren i Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow, bebuder i en pressemeddelelse tirsdag, at den nye effektivisering ikke vil forringe politiets lokalkendskab.

Faktisk vil det ligefrem styrkes, skriver han. 

Det vil nemlig lette arbejdet for politiets ansatte, når man samler dem i hele afdelinger, som enten fokuserer på efterforskning, udrykning eller andet, mener politidirektøren. 

- Samtidigt vil der blive ansat flere forebyggelsesmedarbejdere, og samarbejdet med kommunerne vil bl.a. blive styrket ved, at der fremover vil blive tilknyttet en områdebetjent til hver kommune, skriver han. 

Læs også Politiet uddeler dusør til 11 heltemodige borgere

Borgmester er ikke begejstret for hunde

Frederikssund Kommune mister sin udrykningsstation men bliver omvendt mødested for politiets færdsels- og hundeafdeling.

Heller ikke dette faktum imponerer borgmester John Schmidt Andersen:

- Ja, vi får hunde og motorcykler. Men nu er det bare sådan, at hundepatruljerne bruges ved forskellige voldsomme hændelser og så især indbrud. Og det foregår altså østpå og nede i Lyngby og Gentofte. Vi vil ikke kunne mærke beredskabet her i Frederikssund Kommune, siger han til TV 2 Lorry.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik