Borgmester i opråb efter knivstik: Politiet skal være mere til stede i Frederikssund

Det er især den alvorlige hændelse, hvor en 50-årig blev stukket med kniv og kun lige overlevede, der nu har fået borgmesteren i Frederikssund Kommune til at sende et åbent brev med et opråb til politidirektøren i Nordsjællands Politi.

Politiet skal være til at få fat på, når der er behov for det - og det er de ikke, som situationen er nu.

Sådan lyder det i åbent brev fra borgmesteren i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V), til direktøren for Nordsjællands Politi.

Borgmesteren beder indtrængende politiet om at være mere til stede i kommunen, og det ønske er især blevet styrket af en sag tidligere på ugen, hvor en 50-årig mand blev stukket ned på Frederikssund Station.

- I lyset af den seneste uges hændelser i Frederikssund, henvender jeg mig nu endnu en gang om behovet for mere patruljering og tilstedeværelse fra politiets side. Der har således været flere uheldige episoder, som muligvis kunne være undgået, hvis der var en mere permanent og synlig tilstedeværelse af betjente i byen, skriver borgmesteren i brevet.

Det var på Frederikssund Station, som borgmesteren her står ved, at en 50-årig mand fredag aften blev stukket ned med kniv. En 16-årig er anholdt i sagen.
Det var på Frederikssund Station, som borgmesteren her står ved, at en 50-årig mand fredag aften blev stukket ned med kniv. En 16-årig er anholdt i sagen.
Foto: TV 2

Borgmesteren nævner desuden en hændelse, hvor en borger i kommunen kontaktede politiet, fordi der var indbrud i anmelderens virksomhed.

Her gav politiet ifølge borgmesterens brev beskeden, at man ikke havde tid til at rykke ud. Senere på ugen var der også et tilfælde af brandstiftelse i kommunen.

Politidirektør kan ikke love noget

Frederikssund Kommune har ellers haft en udrykningsstation med lokale betjente, der havde et stort lokalkendskab, og som med borgmesterens ord kendte "the usual suspects".

Stationen lukkede dog i 2018, og i stedet fik kommunen en færdsels- og hundeafdeling, der er åben 16 timer om ugen - og helt lukket henover påsken.

Men det er langt fra nok, mener borgmester John Schmidt Andersen:

- Det skal vi ikke spises af med. En døgnbemandet station er jo betjent døgnet rundt. De kender de folk, der er i byen, de mennesker, der arbejder det sted, hvilket giver tryghed. Jeg vil tro, at sådan noget, som det der foregik hernede (på Frederikssund Station red.) ville de have kunne forhindre, hvis de stadig havde været i byen, siger han til TV 2 Lorry.

Politidirektør hos Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow, kan ikke love mere politi i Frederikssund Kommune
Politidirektør hos Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow, kan ikke love mere politi i Frederikssund Kommune
Foto: TV 2

Politidirektør hos Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow, siger til TV 2 Lorry, at der ikke er noget, han hellere vil, end at sende mere politi til området. Han vil dog ikke love, at det kommer til at ske, men:

- Jeg kan love, at jeg gerne vil tage imod den fremstrakte hånd, som John Schmidt Andersen har rakt ud om dialog. Det gør jeg naturligvis gerne, siger han.

Læs et uddrag af borgmesterens brev til politidirektøren her:


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20190304-100858-7-1920x1279we

Politi beder offentligheden om hjælp i søgning efter 43-årig: ”Vi har ikke flere steder at lede”

politibetjent færdselsbetjent

Kaos i corona-kryds - ni bilister sigtet på halvanden time

20190304-100858-7-1920x1279we

Efterlysningen afblæst: Kirsten fundet i god behold

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere