Borgmester blev fyret - og nu er telefon tavs: "Det er svært"

I disse uger flytter de nye borgmestre ind på deres nye kontorer, og de afgående borgmestre forlader samtidig deres arbejdsplads. Ifølge Frederikssunds afgående borgmester er det ikke en smal sag - af flere grunde.

I disse uger sætter de nye borgmestre sig i stolen, mens andre må rejse sig for at gå. 

TV 2 Lorry har i den forbindelse mødt borgmestre, der fortæller om hvordan det er at give pladsen til en anden.

På rådhuset i Frederikssund må John Schmidt Andersen fra Venstre give borgmesterkæden videre til Tina Tving Stauning fra Socialdemokratiet.

- Det har været fint at have den på, borgmesterkæden, og det har været otte rigtig fine år, som jeg har haft her, siger han, mens han går og rydder op på sit snart tidligere kontor.

Den 62-årige nu afgående borgmester lægger ikke skjul på, at det svært at forlade posten.

- Hvis man selv havde valgt at sige, nu skal det være slut, så kan man sige, så havde det måske været en lettelses dag. Men det her er jo ikke noget, jeg selv har valgt. Det er andre, der har truffet det valg for mig, og så er det jo svært, forklarer John Schmidt Andersen.

Telefonen er blevet stille

Efter kommunalvalget er der tyndet godt ud i hans kalender, og telefonen er blevet underligt stille.

- Min telefon ringer ikke fra morgenstund til aften, og jeg får ikke 75 mails om dagen. Det er som om, at alt trafikken forsvinder fra de medier. Det skal man vænne sig til, for det kan jeg mærke allerede nu er ved at ske. Det er mærkeligt, fortæller han.

quote Jeg tror ikke, at jeg kommer stormende igen om fire år.

John Schmidt Andersen, afgående borgmester, Frederikssund

Ifølge ham er summen af vælgernes kryds ganske enkelt en hyring eller en fyring.

- Det er en fyring uanset hvad, man skal bare lære at se det på en lidt anden måde, fordi det er politik her, siger John Schmidt Andersen. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

John Schmidt Andersen er i færd med at smide en masse dokumenter ud.
John Schmidt Andersen er i færd med at smide en masse dokumenter ud.
Foto: Morten Bisgaard - TV 2 Lorry

Uvis fremtid

Undervejs har han haft en del hovedbrud. Men bedst som Kronprinsesse Marys bro er blevet gratis, Frederikssund endelig får sin motorvej og at det går bedre med den nye bydel Vinge, skal sagerne nu overdrages til en ny.

- Det er jo noget af det, jeg har kæmpet for i min tid, og det er rart at se, at de også er lykkedes, siger John Schmidt Andersen.

For ham er politik ikke helt ude af hans liv, selvom det bliver på et andet plan.

- Jeg fortsætter i byrådet. Jeg har ikke taget stilling endnu, men jeg tror ikke, at jeg kommer stormende igen om fire år, for jeg har på fornemmelsen, at nu vil jeg noget andet med mit liv, fortæller han.

Inden han blev borgmester, var han indsatsleder hos Københavns Politi, men om han skal tilbage eller noget helt andet, det ved han ikke helt.

- Det skal jeg finde ud af, og så skal jeg have sovet lidt mere, end jeg har gjort i lang tid. Og når det er gjort, så skal jeg finde ud af noget ny, siger han. 

Hvad undrer du dig voer?