Borgere mangler stadig deres motorvej: Tager til demo i S-tog

Frederikssund-borgere gør endnu et forsøg på at råbe Folketinget op, så man kan få færdiggjort den manglende etape af Frederikssundmotorvejen.

- Vi holder i kø i timevis hver dag, og vi kan forvente øget køtid med udbygningen af Vinge samt den nye motortrafiksvejbro fra Hornsherred, så processen skal accelereres.

Sådan lyder opråbet fra Michael Tøgersen fra Frederikssund i en begivenhed på Facebook, der inviterer lokale beboere til en såkaldt trafikmarch. 

quote Dybest set, så understreger det hele problemstillingen. For hvis vi skulle tage bilerne, så nåede vi aldrig derind.

Michael Tøgersen, initiativtager

Formålet er at få Folketinget til at sætte en fremdrift på planerne om motorvejen og altså, en gang for alle, få færdiggjort de sidste kilometer, der rent faktisk forbinder motorvejen til Frederikssund. 

Derfor har han arrangeret en demonstration, hvor demonstranterne - i mangel på motorvej - rejser med S-tog til Christiansborg: 

- Dybest set, så understreger det hele problemstillingen. For hvis vi skulle tage bilerne, så nåede vi aldrig derind, fortæller Michael Tøgersen til TV 2 Lorry. 

''Frederikssundmotorvejen på finansloven NU''

Ved trafikmarchen mødes borgerne i Frederikssund i dag torsdag, og station for station ind mod København vil der støde flere og flere demonstranter til. Når de når ind til Nørreport, tager de i samlet flok mod Christiansborg, hvor transportordfører Kim Christiansen (DF) og Pia Adelsteen (DF) venter dem. 

Arrangøren bag demonstrationen, som du kan læse mere om her, håber, at det fælles opråb kan sikre den manglende strækning en plads i finansloven for 2019. 

- Det er rasende vigtigt for rigtig mange folk, der ikke har et liv i hverdagen, fordi det hele handler om transport til og fra arbejde, fortæller Michael Tøgersen som også er en af dem, der dagligt er udfordret af kaotisk trafik og lange køer. 

Opråbet til folketinget blev allerede fremlagt tilbage i januar, hvor borgere og lokale politikere havde en klar appel til Christiansborg.  

quote Det er rasende vigtigt for rigtig mange folk, der ikke har et liv i hverdagen, fordi det hele handler om transport til og fra arbejde.

Michael Tøgersen, initiativtager

Ønsket om at få motorvejen på finansloven fik dengang både opbakning af Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) og byråds- og folketingsmedlem Hans Andersen (V). 

Se indslaget fra 29. januar 2018 her:

 

En dyr strækning

Det er den sidste strækning af motorvejen fra Smørum/Måløv til Frederikssund, der fortsat mangler og dagligt skaber en næsten stillestående trafik. 

Prisen for at få færdiggjort de sidste 25 kilometer af Frederikssundsmotorvejen er vurderet til at være omkring 3,8 milliarder kroner. 

Men ifølge Michael Tøgersen, er det ikke noget i forhold til de konsekvenser, den ufærdige strækning medfører: 

- Det går ud over privatliv, det går ud over virksomheder og det koster arbejdspladser, fordi det ikke er attraktivt at sidde i kø. Alt i alt bliver vi mere og mere isoleret som udkantsnordsjælland, fortæller han. 

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Trafikmarchen begynder i dag torsdag kl. 15.10 på Frederikssund Station, hvor de første demonstranter hopper på toget mod Christiansborg. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

20200308-141521-A-1920x1280we

Trafikeret motorvej skal have maksimal hastighed på 90 kilometer i timen, mener myndighed

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere