Bedemand opfordrer til at genoplive gammel skik: Stop op, når rustvogne kører forbi

Folk bør stoppe op og vise respekt, når en rustvogn kører forbi, mener bedemanden Dennis Tobiasen, der vil have genoplivet den gamle tradition under corona-krisen.

Vi skal blive bedre til at ære og respektere de døde, når de kommer kørende i en rustvogn.

Sådan lyder det fra bedemand Dennis Tobiasen, der driver Byens Bedemand i Slangerup.

Lørdag delte han et opslag på Facebook, hvor han opfordrer folk til at stoppe op på gaden, stå et øjeblik og vise respekt, når en rustvogn kommer kørende forbi.

quote Så jeg spekulerede på, om vi kunne genoplive en gammel tradition, der ville vise folk, at deres tab bliver bemærket og delt af os alle?

Dennis Tobiasen, bedemand i Byens Bedemand

"I disse tider, hvor begravelser er begrænset til kun den nærmeste familie i kirkerne, er vores chance for at støtte mennesker i sorg begrænset. Så jeg spekulerede på, om vi kunne genoplive en gammel tradition, der ville vise folk, at deres tab bliver bemærket og delt af os alle? Det ville betyde alverden for familier i en tid med sorg og tab", skriver han på Facebook.

Opslaget er i skrivende stund blevet delt over 5.000 gange.

- Jeg kan huske for 15 år siden, da jeg tog min uddannelse, der lærte vi at man skal vise respekt for afdøde, når de kører forbi i en rustvogn. Det tror jeg måske, vi har glemt i vores fortravlede hverdag, siger han til TV 2 Lorry.

Kun de nærmeste må være med i kirken

Han oplever, at som årene er gået, følger færre og færre den gamle tradition om at stoppe op og vise respekt for et ligtog, men nu under corona-krisen mener han, er tiden er kommet til at bringe traditionen tilbage. 

- Folk har ikke mulighed for at komme i kirken på grund af de nuværende restriktioner, så det her er en anden måde at vise respekt for den afdøde, siger han.

Selvom forsamlingsforbuddet på højest 10 personer ikke gælder til begravelser, så skal der stadig være fire kvadratmeter i kirken til hver deltager.

Det betyder, at mange pårørende ikke har mulighed for at deltage, eller af frygt for coronasmitten selv vælger at blive væk.

Dennis Tobiasen håber, at hans lille opråb vil ændre folks adfærd, når de ser en rustvogn som hans egen køre fordi.

Selvom forsamlingsforbuddet på højest 10 personer ikke gælder til begravelser, så skal der stadig være fire kvadratmeter i kirken til hver deltager. Det betyder, at det kun er de nærmeste pårørende, der kan deltage i mange begravelser.
Selvom forsamlingsforbuddet på højest 10 personer ikke gælder til begravelser, så skal der stadig være fire kvadratmeter i kirken til hver deltager. Det betyder, at det kun er de nærmeste pårørende, der kan deltage i mange begravelser.
Foto: TV 2 Lorry

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

gfnfgn

Sydafrikansk coronavariant slipper sit tag i København NV

Udviklingshæmmede danner band

playUdviklingshæmmede danner band under isolation: "Det giver rigtig meget glæde"

20210304-142458-L-1920x1300we

Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

20190411-141400-l-1920x1281we.jpg

I dag åbner Zoo: Er klar til at hjælpe dig med kvik-test

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere