Banedanmark: Snart normal drift på Frederikssundsbanen

Torsdag forventer Banedanmark at kunne vende tilbage til noget nær normal drift efter uheld i Frederikssund mandag

Siden mandag har S-togene mod Frederikssund kun kørt hvert 20. minut på grund af et uheld, hvor et S-tog ramte stopbommen i Frederikssund. Men nu er der godtr nyt til pendlerne - fra i morgen torsdag vender man tilbage til noget nær normal drift.

-Efter grundig inspektion af skadernes omfang og reparationer på dele af vores kørestrømsanlæg siden i mandags kan vi afvikle næsten normal drift fra torsdag morgen, " siger Claus B. Christiansen, sektionschef trafikstyring i Banedanmark i en pressemeddelelse.

Passagererne skal dog være opmærksomme på, at linje C fra Frederikssund kører tre minutter tidligere end i den normale køreplan  både torsdag, mandag og tirsdag i dagtimerne. Linje H kører til gengæld normalt. Stote Bededag og hen over weekenden kører der ingen tog på banen, da planlagt arbejde med fornyelse af banen fortsætter.

De tre minutters tidligere afgang skyldes, at togene på grund af skaderne skal bruge længere tid på at komme fra Frederikssund. Når S-toget når Ølstykke, så følger det den gældende køreplan. Omvendt - fra Kbh H mod Frederikssund - så følger toget køreplanen frem til Ølstykke - men ankomsten til Frederikssund er tre minutter senere end det, der står i køreplanen.

 

Først på mandag kan Banedanmark oplyse, om de tre minutters forsinkelse fra Frederikssund fortsætter - det afhænger af, hvornår en ny stopbom kan leveres fra udlandet.

Ved mandagens uheld blev stopbommen ødelagt, og en bærende kørestrømsmast blev så beskadiget, at der skal støbes nyt kørestrømsfundament. Samtidig skete der skader på 50 meter skinner og sveller.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere