Banedanmark: Snart normal drift på Frederikssundsbanen

Torsdag forventer Banedanmark at kunne vende tilbage til noget nær normal drift efter uheld i Frederikssund mandag

Foto: Henrik Toft - privatbillede

Siden mandag har S-togene mod Frederikssund kun kørt hvert 20. minut på grund af et uheld, hvor et S-tog ramte stopbommen i Frederikssund. Men nu er der godtr nyt til pendlerne - fra i morgen torsdag vender man tilbage til noget nær normal drift.

-Efter grundig inspektion af skadernes omfang og reparationer på dele af vores kørestrømsanlæg siden i mandags kan vi afvikle næsten normal drift fra torsdag morgen, " siger Claus B. Christiansen, sektionschef trafikstyring i Banedanmark i en pressemeddelelse.

Passagererne skal dog være opmærksomme på, at linje C fra Frederikssund kører tre minutter tidligere end i den normale køreplan  både torsdag, mandag og tirsdag i dagtimerne. Linje H kører til gengæld normalt. Stote Bededag og hen over weekenden kører der ingen tog på banen, da planlagt arbejde med fornyelse af banen fortsætter.

De tre minutters tidligere afgang skyldes, at togene på grund af skaderne skal bruge længere tid på at komme fra Frederikssund. Når S-toget når Ølstykke, så følger det den gældende køreplan. Omvendt - fra Kbh H mod Frederikssund - så følger toget køreplanen frem til Ølstykke - men ankomsten til Frederikssund er tre minutter senere end det, der står i køreplanen.

 

Læs også S-tog drønede ind i stopbom med et "rabalder": Forsinkelser fortsætter

Først på mandag kan Banedanmark oplyse, om de tre minutters forsinkelse fra Frederikssund fortsætter - det afhænger af, hvornår en ny stopbom kan leveres fra udlandet.

Ved mandagens uheld blev stopbommen ødelagt, og en bærende kørestrømsmast blev så beskadiget, at der skal støbes nyt kørestrømsfundament. Samtidig skete der skader på 50 meter skinner og sveller.

Læs også Ingen tog mellem Valby og Frederikssund i tre måneder

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik