Ansat advarede om plejehjem: Nu har styrelse fundet "alvorlige problemer"

I sidste uge fik Attendos Friplejehjem på Lærkevej i Frederikssund et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det indeholdt blandt andet alvorlig kritik af medicinhåndteringen.

Friplejehjemmet Attendo på Lærkevej i Frederikssund står funklende nyt og har været åbent i cirka et halvt års tid.

Her er plads til 72 beboere, og foreløbig er godt halvdelen af boligerne beboet.

Men nu er der kommet en plet på renomméet i form af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det indeholder blandt andet alvorlig påtale af medicinhåndteringen på stedet.

Det ærgrer direktøren for Attendo Danmark.

- Det er aldrig godt nok, når man får et påbud, det viser jo, at der er noget, man ikke har gjort godt nok, så det bedste, man kan gøre, er jo at få rettet op, sådan så vi er klar, når styrelsen kommer igen, siger Søren Andersen, direktør i Attendo Danmark, til TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter efter billedet...

- Der vil næsten altid kunne ske fejl, når man arbejder med mennesker, siger direktøren for Attendo Danmark, Søren Andersen.
- Der vil næsten altid kunne ske fejl, når man arbejder med mennesker, siger direktøren for Attendo Danmark, Søren Andersen.
Foto: TV 2 Lorry

Ansat advarede styrelse

Styrelsen for Patientsikkerhed reagerede på en anonym bekymringshenvendelse fra en medarbejder. Henvendelsen handlede om usikre arbejdsgange.

- Vi har fundet alvorlige problemer med medicinhåndtering og journalføring, og det virkede også som om, at personalet havde svært ved at bruge det dokumentationssystem, forklarer Lone Lind Pedersen, som er oversygeplejerske og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Dokumentationssystemet er en del af det it-system, som Frederikssund Kommune bruger.

Det er også kommunens opsætning i systemet, som Attendo skal ind og være en del af - og det har, ifølge Attendo, været så kompliceret at komme ind i det system, at de har været nødt til at registrere med papir og blyant.

Der sker fejl, når man arbejder med mennesker

Søren Andersen, hvad betyder det for de borgere, som er her nu? Kan der ske fejl i deres behandling?

- Der vil næsten altid kunne ske fejl, når man arbejder med mennesker. Men vi har selvfølgelig forsøgt i den periode at dække os ind med manuel procedure i stedet for. Det vil sige i stedet for at køre det ind i systemet, så har vi oplysningerne på en A4 blok, siger direktøren for Attendo Danmark, Søren Andersen.

Det er Frederikssund Kommune, der har tilsynspligten på Attendo Frederikssund Plejehjem. Kommunen ønsker ikke at stille op til interview til kamera, men i en mail siger kommunen, at den er i tæt kontakt med Attendo og er tilfreds med den handleplan, Attendo har lagt for at imødekomme påbudet.

De skriver blandt andet:

"Det er kommunens oplevelse at Attendo er godt på vej med at få bragt orden på de nævnte kritikpunkter."

Skriver ind på computer

I dag er Attendo kommet ind i it-systemet og er er nu i tæt dialog med både Frederikssund Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed om de mangler, der ligger til grund for påbuddet.

- Det arbejde, vi sidder med nu, er, at få lagt alle de ting ind i systemet, som lige nu ligger på papirblokke. Alt det, vi ikke har kunnet lægge ind, før vi fik alle adgangene til it-systemet på plads, siger Søren Andersen, direktør i Attendo Danmark.

Attendo regner med at være klar som påbudsfrit plejehjem i løbet af en måned.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere