Alpaka-gåtur hitter: "Du bliver så opslugt, at du glemmer din sure chef"

02:59

Video: Josefine Falkenberg / TV 2 Lorry

Blid af sind og blød som en sky. 

Alpakaen er et dyr, man ofte forbinder med Sydamerikanske lande, men i disse coronatider er det også muligt at møde alpakaer lige her i Lorryland. 

I Skibby har Søs Weische og  René Stendal 12 alpakaer, og de tilbyder en såkaldt 'alpaca walk'. 

- Når man kommer på 'alpaca walk', så starter vi med en kort intro, hvor vi fortæller om dyret, og så går vi ned gennem vores fold, gennem skoven og ud på marken. Imens går vi og snakker og griner, siger Søs Weische til TV 2 Lorry. 

Læs også Katja ejer landets første luksus hundehotel: "Der manglede et alternativ"

Men hvad er særligt ved en gåtur med en alpaka? Det undrede også Søs Weische. Derfor stillede hun netop det spørgsmål til sine udlandske venner, der også tilbyder 'alpaca walk'.

- De svarede, at folk har prøvet at gå tur med en hund, hest og hvad man nu ellers har af dyr, men alpakaen kender folk ikke. Når man går med en alpaka, bliver man derfor så fokuseret på, hvad man laver, at man glemmer den sure chef og den ting derhjemme, som driller. Man slipper alt det, man har i hovedet, fortæller Søs Weische.

Der er stor interesse for Søs' og Renés 'alpaca walk', og derfor har de nu måtte lave ventelister til langt inde i efteråret.

En 'alpaca walk' koster 200 kroner per person og tager cirka en time.