8 millioner for en afrusning er godt givet ud

Frederikssund bruger millioner på at sende unge misbrugere til Caribien. Pengene er godt givet ud, mener borgmester.

Ni ud af 12 unge har gennemført en 9. klasses afgangseksamen efter et afrusningsophold på et skib i Caribien. Det oplyser Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse.

Syv af de unge misbrugere er i dag i gang med en ungdomsuddannelse. En tager sin 8. klasse til sommer og har taget en 9. klasses prøveeksamen med et godt resultat. Yderligere én ung er netop startet på forløbet.

Det skriver kommunen som svar på en metroxpress-artikel om, at 12 unges ophold i Caribien har kostet skatteyderne knap otte millioner kroner.

- Der er i dag en lang række af forskellige anbringelsestilbud til unge stofmisbrugere, og som kommune er vi naturligvis nødt til at se på pris og kvalitet af de forskellige tilbud. Når vi taler om de 12 unge, der har været på opholdet i Caribien, er der tale om meget hårdt belastede unge, som kan være meget svære at hjælpe, fortæller familiechef Flemming Olsen, Frederikssund Kommune.

- Caribien kan godt lyde som et eksotisk ophold, men her er det vigtigt at understrege, at der på ingen måde er tale om ferie. Der er tale om et ophold, hvor de unge skal afruses, og hvor der skal arbejdes fokuseret på, at de ikke får tilbagefald.

Borgmester i Frederikssund, John Schmidt Andersen (Venstre), er ikke i tvivl om den politiske beslutning om at investere i de unges fremtid.

- Jeg bakker fuldstændig op omkring det tilbud, vi i visse tilfælde vælger at give nogle af de hårdeste misbrugere i kommunen. Hver enkelt ung er en ressource og der kan være mange årsager til, at man kommer på afveje, siger John Schmidt Andersen.

Den Maritime Base er et behandlingssted der er godkendt af Holbæk Kommune og af Socialtilsynet i Region Hovedstaden og opfylder dermed kravene til et professionelt behandlingssted.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere