500 på venteliste i Vinge: Skandale-kontrakt rammer boligselskaber

Tidsplanen på det storslåede byggeri, Vinge, holder ikke. Det ærgrer boligselskab.

02:51

Der er langtfra solgt lige så mange byggegrunde, som man havde planlagt i Vinge - og det betyder lige nu et underskud i kommunens kasse på 100 millioner kroner Video: TV 2 Lorry

Det er ikke kun borgere i Frederikssund, der kan ærgre sig over konsekvenserne af, at kommunen ikke har fået en endelig kontrakt på plads med selskaberne, der skal bygge det stortopslåede Vinge Centrum.

Det gælder også boligselskabet Rosenvænget og de 500 personer, der står på venteliste til en af selskabets kommende boliger i byprojektet Vinge.

Boligselskabet kan nemlig ikke få deres aftale på plads med Frederikssund Kommune, før den overordnet kontrakt er lukket, skriver DR P4 København.

Læs også Prestigeprojekt giver kæmpe budgethul: Borgere bekymrede

Problemet kommer efter et forfejlet salg af såkaldte byggeretter i byprojektet Vinge Centrum, der skal huse 20.000 borgere, men hvor Frederikssund Kommune nu mangler 163 millioner kroner i kassen.

- Det er ikke os, der bestemmer farten og har flere gange ærgret os over, at tidsplanen ikke holder, siger Karsten Pedersen, projektudviklingschef i domea.dk, der rådgiver boligselskabet Rosenvænget i projektet til DR P4 København.

Flere år forsinket

Der er allerede 500, som står på venteliste til de 115 boliger, som Rosenvænget vil have bygget.

Og Karsten Pedersen forventer da også, at der vil være efterspørgsel på boligerne, når de formodentlig bliver færdige, selvom de er flere år forsinkede. 

Læs også Internt dokument: Kommune mangler overblik i byprojekt

- Formentlig, når vi kan leje de her boliger ud i 2020, så vil det være glemt, siger Karsten Pedersen til DR P4 København.

Politikerne i Frederikssund kommune mødes onsdag aften, for at vedtage en spareplan, der skal finde de 100 millioner kroner, der skal til for at dække hullet, som den manglende kontrakt omkring byprojektet Vinge Centrum, har efterladt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik