500 på venteliste i Vinge: Skandale-kontrakt rammer boligselskaber

Tidsplanen på det storslåede byggeri, Vinge, holder ikke. Det ærgrer boligselskab.

Det er ikke kun borgere i Frederikssund, der kan ærgre sig over konsekvenserne af, at kommunen ikke har fået en endelig kontrakt på plads med selskaberne, der skal bygge det stortopslåede Vinge Centrum.

Det gælder også boligselskabet Rosenvænget og de 500 personer, der står på venteliste til en af selskabets kommende boliger i byprojektet Vinge.

Boligselskabet kan nemlig ikke få deres aftale på plads med Frederikssund Kommune, før den overordnet kontrakt er lukket, skriver DR P4 København.

Problemet kommer efter et forfejlet salg af såkaldte byggeretter i byprojektet Vinge Centrum, der skal huse 20.000 borgere, men hvor Frederikssund Kommune nu mangler 163 millioner kroner i kassen.

- Det er ikke os, der bestemmer farten og har flere gange ærgret os over, at tidsplanen ikke holder, siger Karsten Pedersen, projektudviklingschef i domea.dk, der rådgiver boligselskabet Rosenvænget i projektet til DR P4 København.

Flere år forsinket

Der er allerede 500, som står på venteliste til de 115 boliger, som Rosenvænget vil have bygget.

Og Karsten Pedersen forventer da også, at der vil være efterspørgsel på boligerne, når de formodentlig bliver færdige, selvom de er flere år forsinkede. 

- Formentlig, når vi kan leje de her boliger ud i 2020, så vil det være glemt, siger Karsten Pedersen til DR P4 København.

Politikerne i Frederikssund kommune mødes onsdag aften, for at vedtage en spareplan, der skal finde de 100 millioner kroner, der skal til for at dække hullet, som den manglende kontrakt omkring byprojektet Vinge Centrum, har efterladt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Trafikstøj(1)

playTransportordførere svarer igen på kras kritik fra borgmester i støjplaget kommune

Lars Løkke Rasmussen

playMan skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere