22-årig bådejer er nu løsladt

Den 22-årige bådejer, der efter en redningsaktion lørdag eftermiddag blev sigtet for brandstiftelse, er nu løsladt. Det har Retten i Hillerød slået fast.

Retten i Hillerød har ved et grundlovsforhør søndag eftermiddag løsladt den 22-årige mand, som lørdag eftermiddag formåede at komme i land, efter hans båd brød i brand ved Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund.

Dommeren mener kun, at der er begrundet mistanke for, at den 22-årige skulle have sat ild til sin sejlbåd for at få forsikringspengene. Og da båden er i politiets varetægt, kan den sigtede ikke påvirke beviserne, hvorfor han nu er løsladt.

- Jeg er jo glad for at min klient er blevet sat på fri fod, hvilket jeg mener er den helt rigtige beslutning, siger forsvarsadvokat Ulrik Sjølin Pedersen til TV 2 Lorry.

Manden er dog fortsat sigtet for brandstiftelse, som har udsat andres liv for fare. Subsidiært er manden sigtet for at have sat båden i brand for at få forsikringspenge. Anklageren havde dog gerne set, at den sigtede var blevet varetægtsfængslet.

- Retten har så ikke fulgt politiets begæring, og det skyldes jo, at retten ikke har fundet, at der var tilstrækkelig grundlag for at varetægtsfængsle ud fra de oplysninger, som politiet kom med, siger anklager Tina Davidsen til TV 2 Lorry efter grundlovsforhøret og fortsætter:

- Det tager vi jo selvfølgelig til efterretning, og det er så nogle vilkår, som vi arbejder ud fra efterfølgende.

Større redningsaktion sat i gang

Episoden som har ført til en sigtelse af den 22-årige mand fandt sted lørdag eftermiddag. Her var den 22-årige mand ude og sejle med en ven.

Der er på et tidspunkt er udbrudt brand i båden, hvorfor de begge er hoppet fra borde. De skulle begge have haft oppustelige redningsveste på, men lørdag oplyste politiet, at de er i tvivl om, hvorvidt begge veste virkede efter hensigten.

- De springer begge to i vandet og har oppustelige redningsveste på. Men om den ene redningsvest ikke puster sig op ved vi ikke, sagde vagtchef ved Nordsjællands Politi, Søren Bjørnestad, til TV 2 Lorry lørdag.

Siden gik en større redningsaktion og eftersøgning i gang efter den 24-årige mand, som fortsat er savnet. Eftersøgningen stoppede omkring 21.30 lørdag aften, blev genoptaget søndag morgen, men er søndag eftermiddag klokken 14.00 indstillet igen. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelse.

Der er blevet ledt i vandområdet med bunde, helikopter og skibe.

Teknikere fra politiets specialafdeling National Kriminalteknisk Center er søndag i gang med at undersøge sejlbåden nærmere. Det skriver Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere