20.000 indbyggere i 2035: Ny bydel begynder at tage form

I dag er der underskrevet en endelig aftale om Vinges centrum. Med tiden skal bydelen huse 20.000 mennesker. Lige nu bor de første pionerer i campingvogn.

Mens de første familier har bygget deres huse i Vinges første boligområde, Deltakvarteret, har Frederikssund Kommune forhandlet om realiseringen af Vinge Centrum, og i dag blev der endelig skrevet under på den store udviklingsopgave. 

- Vi har mast med detaljerne i den her aftale i halvandet år, så jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er over, at vi nu har fået den i hus, lyder det fra John Schmidt Andersen, der er borgmester i Frederikssund, Venstre. 

Vigtig ny s-togsstation

Vinge skyder op på en bar mark lige sydøst for Frederikssund, og det er AP Pension, der over de kommende år skyder op imod en milliard kroner i etableringen af byens centrale del.

Den kommer blandt andet til at indeholde 150.000 etagemeter byggeri i op til otte etagers højde. Der skal etableres både ejer- og lejeboliger, erhvervslejemål, detailhandel og byggeri til offentlige formål.

Derudover kommer der en ny s-togsstation med landskabsbro tegnet af Henning Larsen Arkitekter A/S.

- Centrum af Vinge er helt givet den her prisbelønnede station, som vi har brugt meget energi på. Det er i virkeligheden derfor, det har taget halvandet år at få aftalen på plads. Den bliver centrum af Vinge, og den er altafgørende for, at vi kan udvikle Vinge, siger John Schmidt Andersen

 
 
Foto: Henning Larsen Arkitekter A/S og Tredje Natur.

Endelig på plads

Familien Aabling er nogle af Vinges pionerer. De er i fuld gang med at bygge et nyt hus og har derfor boet i en campingvogn på en mark i de sidste 13 måneder - far, mor, tre børn og en hund.

- Den primære grund til, at vi valgte at flytte til Vinge var at det er tæt på, hvor vi boede før, så vores børn kan fortsætte i den samme skole. Men selvfølgelig var det også stationen, der trak - at man har mulighed for at tage det offentlige ind til København. Og endelig var det fordi, man her kommer ud i naturen på en helt anden måde end i et normalt parcelhuskvarter. Det gav det et helt andet perspektiv, lyder det fra Peter Aabling. 

Familien er glade for, at der i dag er kommet en aftale på plads om den centrale del af Vinge.  

- Det er jo det, vi havde forventet, men derfor har vi alligevel været spændte, indtil det endelig var på plads, som det så er nu. Vi har med længsel ventet på det her hele foråret, så vi er ovenud begejstrede for, at det er på plads, lyder det fra Karina Aabling.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere