18-årig afpresser meldte sig selv: Nu er han i retten

Nordsjællands Politi har anholdt en ung mand for afpresning. Problemet er fortsat stigende, og politiet opfordrer folk, der bliver afpresset, til at kontakte dem.

Hos Nordsjællands Politi oplever man et stigende problem med afpresningssager. Sagerne er svære at opklare, men nu har politiet anholdt endnu en afpresser, der kan lede politiet videre i de komplekse sager.

quote De unge mennesker, som det rammer, er hunde hamrende ræd

Michael Gaml, Efterforskningsleder Nsj. Politi

- Vi har igår eftermiddags anholdt yderligere en, der har har med det her sagskompleks at gøre, siger efterforskningsleder hos Nordsjællands Politi, Michael Gaml, til TV 2 Lorry.

Netop fyldt 18 år

Den unge mand, der netop er fyldt 18 år, bliver netop nu fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Lyngby. Og her begærer politiet den unge mand varetægtsfængslet.

- Vi begærer ham varetægsfængslet for den ene sag, som vi har kendskab til, men vi mistænker ham for at stå bag flere afpresningssager, siger Michael Gaml.

Nordsjællands Politi har efterforsket sig frem til manden, der nu er anholdt. Men ifølge efterforskningslederen nåede den unge mand at komme politiet i forkøbet.

Meldte sig selv

- Han meldte sig selv, siger efterforskningslederen og fortsætter:

- Vi har en mistanke om, at dem vi har som forurettede indtil videre, ikke er det fulde antal. Vi er overbevist om, at der sidder rigtig mange flere unge mænd derude, og dem vil vi gerne have kontakt med.

quote Han meldte sig selv

Michael Gaml, Efterforskningsleder Nsj. Politi

Ifølge politiet er opstår afpresningssituationerne mellem personer, der har et perifært bekendsskab til hinanden.

- På en eller anden måde får afpresseren en klemme på den forurettede, og det er den vej, afpresningen opstår.

Mange flere afpresningssager derude

Det vides endnu ikke hvor mange sager om afpresning, der er tale om, men ifølge politiet er der mange flere end dem, som de indtil videre har kendskab til.

quote Jeg kan ikke afvise, at der bliver flere anholdelser

Michael Gaml, Efterforskningsleder Nsj. Politi

- Jeg kan ikke afvise, at der bliver flere anholdelser, siger Michael Gaml.

Men hvis der skal anholdes flere, kræver det at de personer, der bliver afpresset, henvender sig til politiet.

- Det er der, vores udfordring ligger. De unge mennesker, som det rammer, er hunde hamrende ræd. Derfor opfordrer vi dem til at komme til os og få en snak, så vi kan få gjort noget ved det.

Ifølge politiet kan afpresningssagerne munde ud i op til seks års fængsel - og otte år, hvis pengebeløbet overstiger 500.000 kroner.