Voksne ingen adgang ved langbordsmiddag: "Vigtigt, at børn kan have deres egne holdninger til mad"

Onsdag aften var der dækket fint op til aftenens unge gæster på Restaurant Fasangården.

Der var måske en kommende madanmelder eller michelin-ekspert blandt onsdag aftens gæster på Restaurant Fasangården.

Her var der nemlig fuldt hus - men restauranten havde kun dækket op for gæster mellem fem og femten år.

- Det er super vigtigt, når vi sender de næste generationer videre, at de også forstår, hvilken verden, vi går ind i, og at de kan have deres egne holdninger til mad, siger Anika Madsen, der er køkkenchef på Restaurant Fasangården:

- Vi vil vildt gerne klæde dem en smule mere på ved at invitere dem ind sådan en aften som i dag.

Smagens Time hedder arrangementet, hvor voksne altså forbydes adgang - på nær selvfølgelig personalet. Det er 10. gang, at arrangementet, der er landsdækkende, bliver afholdt.

Formålet med arrangementet er at give børnene kulinarisk oplevelse og udvide deres horisont,  uden at forældrene er med ved bordet.

Og menuen er da også gennemtænkt til formålet:

- Det er vigtigt at bruge råvarer, som de kender i forvejen - for eksempel agurk - og servere dem på en måde, som de ikke er vant til, siger Anika Madsen.

Aftenens forret bestod af bagt fisk med forskellige danske agurker. Til hovedret kunne børnene kaste sig over grisenakke med fransk kartoffelpuré, og til dessert fik gæsterne en blommetærte med vaniljeis og marengs.

Det blev vel taget i mod:

- Det er ikke noget, man plejer at få derhjemme. Det har været rigtig godt, og det har været god mad, og det har været hyggeligt bare at kunne sidde og snakke og grine, lyder det fra Flora Brask Frederiksen på 11 år.

Det koster 165 kroner at deltage i Smagens Time.